CO2-footprint evenement

Een duurzaam of groen evenement  staat voor het minimaliseren van de impact op aarde. Door het berekenen van de CO2-footprint heeft u snel inzicht in de CO2-uitstoot van uw bijeenkomst. De belangrijkste onderdelen zijn de mobiliteit van de bezoekers –  van en naar de locatie –, het energieverbruik en de catering.

 

Een duurzaam evenement is zinvol

Wanneer je een duurzame bijeenkomst organiseert, dan kun je rekening houden met een aantal factoren:

  • Werk samen met Green Key locaties;
  • Kijk bij Locaties met meerwaarde(n) voor unieke en duurzame locaties in een inspirerende omgeving;
  • Kies voor lokale leveranciers, zoals een cateraar met biologische producten;
  • Reduceer afval en kies voor recyclebare producten;
  • Reduceer het energie- en water verbruik.

Green Key klimaatneutraal evenement door GroenbalansDaarnaast veroorzaakt een bijeenkomst altijd CO-uitstoot. Niet alleen door het energieverbruik, maar ook bijvoorbeeld door het vervoer van en naar de locatie en eventuele overnachtingen van bezoekers. Deze CO2-uitstoot kunt u compenseren om zo de bijeenkomst klimaatneutraal te organiseren.

Met compensatierechten investeert u in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in voornamelijk ontwikkelingslanden. Bovendien ontvangt u een Groenbalans-certificaat en website-banner waarmee u aan uw bezoekers, klanten en leveranciers kunt laten zien dat uw evenement klimaatneutraal is! 

Voor meer informatie, lees ‘Uw klimaatneutrale evenement, vergadering of congres‘.

 

Evenement CO2-calculator

Groenbalans ontwikkelde een CO2-calculator in samenwerking met verschillende congrescentra en beurslocaties in Nederland, waarbij de berekening is toegespitst op de locatie.Wilt u een duurzaam congres of een groene vergadering organiseren? Dit zijn de locaties voor betrokken organisaties, die hun klanten of bezoekers verantwoord willen laten genieten.

 

Meer informatie?

Organiseert u een duurzaam evenement, vergadering, bijeenkomst wilt u de CO2-uitstoot berekenen, neem dan contact met ons op via telefoonnummer + 030 75 33 114 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.