CO2-footprint evenement

Met een CO2-footprint evenement heeft u snel inzicht in de CO2-uitstoot van uw beurs of congres. Voor een volledig duurzaam evenement kunt u vervolgens een vrijblijvende offerte opvragen voor CO2-compensatie. Groenbalans ontwikkelde een CO2-calculator in samenwerking met verschillende congrescentra en beurslocaties in Nederland, waarbij de berekening is toegespitst op de locatie.

 

Een duurzaam evenement

Evenementen worden steeds duurzamer georganiseerd doordat rekening wordt gehouden met de locatie, de cateraar en het organisatiebureau. Zo is minder transport nodig wanneer de leveranciers dichtbij een evenementenlocatie ondernemen en datzelfde geldt voor de producten van een cateraar. 

Daarnaast veroorzaakt een evenement altijd CO-uitstoot. Niet alleen door het energieverbruik tijdens het evenement zelf, maar ook bijvoorbeeld door het vervoer van en naar de locatie en eventuele overnachtingen van gasten. Op basis van de uitkomst besluit u de CO-uitstoot te compenseren middels gecertificeerde CO-rechten.

Met deze compensatierechten investeert u in de ontwikkeling van duurzame energieprojecten in voornamelijk ontwikkelingslanden. Bovendien ontvang je een Groenbalans-certificaat en website-banner waarmee u aan uw bezoekers, klanten en leveranciers kunt laten zien dat uw evenement CO-neutraal is! Door duurzaam te vergaderen wordt de impact op het milieu verkleind.

 

Waar?

Wilt u een duurzaam evenement organiseren? Dit zijn locaties voor betrokken bedrijven, die hun klanten of medewerkers verantwoord willen laten genieten.

 

Meer informatie?

Organiseert u een duurzaam evenement op een ander locatie en wilt u de CO2-uitstoot berekenen, neem dan contact met ons op.

Wellicht is het daarnaast interessant voor grote evenementen met complexe processen  een gedetailleerde analyse te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld voor evenementen met meer dan 30.000 bezoekers, meer dan 30 bezoekers per vliegtuig of evenementen met speciale activiteiten waarbij veel CO2-uitstoot is. In dit het geval, neem dan contact met ons op via telefoonnummer + 030 75 33 114 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.