Duurzame energie

Zon, wind, water zijn de duurzame energie bronnen die nooit opraken. Maar ook hernieuwbare energie die bij opwekking, groen, schoon en CO2-vrij is. Met andere woorden duurzame energie is goed voor het klimaat, het directe leefmilieu en heeft absoluut de toekomst. Groenbalans ondersteunt organisaties in hun overstap naar duurzame energie enerzijds met Garanties van Oorsprong, anderzijds met het opwekken van zonne-energie.

 

Duurzame energie is interessant

Wat is de motivatie om over te stappen op duurzame energie? De een wil graag bijdragen aan de verduurzaming en ziet het als maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De ander heeft een economisch belang doordat het rendabel is geworden technieken te gebruiken die duurzame energieopwekking mogelijk maken. Bijvoorbeeld het opwekken van energie door zonnepanelen. Zo bespaar je de kosten van energie die je anders moet inkopen.

 

Welke mogelijkheden biedt Groenbalans?

Wij berekenen uw CO2-footprint

Waarna wij adviseren over energiereductie op kantoor, in mobiliteit en inkoopbeleid met daar opvolgend over het compenseren van onvermijdbare CO2-uitstoot.

Om uw stroom te vergroenen bieden wij onafhankelijk en flexibel Garanties van Oorsprong aan die uw stroom vergroenen. U heeft de keuze uit Europese én Nederlandse wind, biomassa, zon en waterkracht.

Daarnaast hebben wij, in samenwerking met Windunie, een propositie voor het plaatsen of leasen van zonnepanelen op uw bedrijfsdak. Ook heeft u de keuze uw dak beschikbaar te stellen, dus te verhuren voor zonnepanelen.

 

Meer informatie over duurzame energie?

Bel 030 7533 114 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.