Nieuws

Salderingsregeling tot 2023 verlengd

dinsdag 14 mei 2019

Tot 1 januari 2023 blijft het fiscale voordeel van de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters in de huidige vorm van kracht. Dit geldt voor alle ondernemers die zonder subsidie zonnepanelen op hun bedrijfsdak hebben gelegd.

Lees meer >

Energy Now, an event on Smart Energy Distribution

donderdag 02 mei 2019

Energy Now is an annual congress which seeks to inform, connect and inspire students and professionals, this year focusing on Smart Energy Distribution. But it is also a carbon neutral event; compensating its carbon emissions by investing in a sustainable hydro project in India.

Lees meer >

Hoe meer transparantie met Garanties van Oorsprong?

woensdag 24 april 2019

De vraag naar groene stroom en daardoor naar Garanties van Oorsprong overtreft het aanbod. Hierdoor wordt regelmatig groene stroom geleverd waarvan de vaak buitenlandse herkomst niet altijd even helder is. Maar over hoe groen groene stroom nu eigenlijk is, wordt steeds meer duidelijk. Daarom kiezen meer en meer organisaties er voor stroom en GvO’s apart in te kopen.

Lees meer >

Europese CO2-prijs stijgt hard en dalende trend CO2-uitstoot zet door

donderdag 18 april 2019

In Nederland is de CO2-uitstoot van de bedrijven onder het Europese emissiehandelsysteem (ETS) gedaald met 4,4% t.o.v. 2017. De stijging van de ETS CO2-prijs heeft waarschijnlijk aan deze trend bijgedragen. De ETS-prijs is gestegen van 8 euro in januari tot € 23 in december 2018.

Lees meer >

WindDays 2019 nog groener en klimaatneutraal

donderdag 18 april 2019

Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat bestaat uit een conferentie en een beurs, verbindt belanghebbenden binnen de Nederlandse windsector. WindDays geeft daarmee een belangrijke impuls aan de ontwikkeling van windenergie op land en op zee. NWEA organiseert dit evenement dit jaar voor de eerste keer klimaatneutraal.

Lees meer >

67 Windmolens zorgen voor duurzame energie in India

donderdag 18 april 2019

India zet drastisch in op hernieuwbare energie, ledverlichting en schone auto’s. Duurzame energie doet het niet alleen goed in de rijke landen, maar ook in grotere of kleinere en zelfs in arme landen.

Lees meer >

IJB Groep, van betonmortel tot innovator

donderdag 21 maart 2019

In de opbouwende jaren ‘50 van de vorige eeuw slaan de families Van der Kamp en Fernhout de handen ineen en starten samen een betonmortelcentrale in Emmeloord. ‘IJsselmeerbeton’ is een feit.

Lees meer >

Voordelen duurzame biomassa-GvO’s

maandag 18 maart 2019

Nederlandse biomassa-GvO’s zijn een goed alternatief voor de dure zon- en wind GvO’s. Biomassa is duurzame energie uit hout, tuinafval, mest en nog veel meer organische materialen. De prijs van een biomassa-GvO ligt rond de €2,50.

Lees meer >

‘Run of the River’ project in India

maandag 18 maart 2019


In de komende jaren staat investeren in duurzame energie hoog op de agenda van de Indiase overheid. De Indiase bevolking groeit namelijk pijlsnel. In combinatie met de verstedelijking en de economische groei van India, neemt de vraag naar energie de komende jaren enorm toe.

Lees meer >

Verified Carbon Standard, richtlijnen voor een duurzame toekomst

donderdag 14 maart 2019

Verra is opgericht in 2005 door een aantal invloedrijke kopstukken op milieugebied en uit diverse internationale bedrijfssectoren, die van mening waren dat de binnen de internationale vrijwillige koolstofmarkt behoefte was aan een meer gestandaardiseerde regelgeving. Zo is de Verified Carbon Standard in het leven geroepen. In de afgelopen jaren heeft Verra richtlijnen ontwikkelt die landen, bedrijven en organisaties en maatschappij helpen bij het behalen van hun duurzame actie- en beleidsdoelen.

Lees meer >