Nieuws

Meer opwekking van duurzame stroom in 2017

woensdag 17 januari 2018

In 2017 is er aanmerkelijk meer duurzame stroom opgewekt dan in 2016. De winning van zonne-energie steeg 40 procent. Via windmolens werd een derde meer energie opgewekt.

Lees meer >

Trekt een klimaatneutrale accommodatie meer gasten?

donderdag 04 januari 2018

Groenbalans klimaatneutrale accommodatiesWij denken van wel. Een verblijf in een duurzame accommodatie is niet alleen maar een gedachte maar steeds meer een echte wens. Het is de reden voor hotels en accommodaties om zich verder te verdiepen in een groen imago. De gast waardeert dit.

Er is niets mooier dan welkom te zijn in een accommodatie met een uniek concept, met gezond eten, met aantrekkelijke en verrassende ruimtes, iets dat inspireert en verbindt. Met een totaal belevingsconcept waarvan duurzaamheid een belangrijk onderdeel is.

Lees meer >

Een klimaatbewuste organisatie denkt aan de toekomst

maandag 20 november 2017

Klimaatbewust is nu stappen zetten op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen. Het helpt een organisatie kostenbesparingen door te voeren, risico’s te verminderen en zich voor te bereiden op een snel veranderende toekomst. Daarnaast levert maatschappelijk verantwoord ondernemen loyale klanten op. Klanten die het belangrijk vinden dat een bedrijf een positieve bijdrage levert aan maatschappij, milieu en welzijn.

Lees meer >

Subsidies en belastingvoordelen voor groene bedrijven

maandag 20 november 2017

Groenbalans subsidies en belastingvoordelen groen ondernemenDuurzaam ondernemen kan hoge kosten met zich meebrengen. Voor de meeste duurzame projecten is namelijk een investering nodig, omdat deze niet direct geld opleveren. Er zijn verschillende subsidies en belastingvoordelen waarvan je als ondernemer gebruikt kunt maken als je investeert in duurzaamheid. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Lees meer >

Herfststormen niet hevig genoeg voor vraag naar Nederlandse wind-GvO’s

maandag 20 november 2017

Groenbalans Nederlandse wind-GvO'sDe oktobermaand kende een aantal stormachtige dagen. Op 28 oktober werd 25 procent van het Europese stroomverbruik gedekt door windenergie. Een record. Ondanks de windpieken in deze maand overstijgt de vraag naar wind echter het aanbod waardoor de prijs van  Nederlandse wind-GvO’s steeds hoger wordt.  

Lees meer >

Zonprojecten in grote getale aangevraagd

maandag 20 november 2017

De energietransitie is in volle gang zeker door de opwekking van duurzame energie. Door niet alleen grootschalige windprojecten maar ook kleinschaligere zonprojecten. Voor op dak en op land als zonneweides. Dat is te zien aan het aantal aanvragen voor zonsubsidie bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), afgelopen oktober. Een  korte update.

Lees meer >

De schaarste aan groene stroom uit Nederland

vrijdag 13 oktober 2017

Groenbalans groene stroom GvO

Groene stroom is voor organisaties steeds meer gemeengoed. Er zijn verschillende soorten groene stroom uit meerdere duurzame energiebronnen en uit binnen- en buitenland. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen, ook op prijs?

Lees meer >

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

donderdag 12 oktober 2017

Waarom gezamenlijk zonnepanelen inkopen? Zonnepanelen waren vorig jaar voor het eerst de snelst groeiende bron in de totale elektriciteitsopwekking wereldwijd. De groei van zon- en windenergie komt ook doordat deze bronnen steeds beter concurreren op prijs. De prijzen van zon- en windenergie in sommige landen zijn in 2016 gelijk of zelfs lager uitgekomen dan de kosten van energie uit nieuwe centrales.

Lees meer >

Klimaat neutraal klantprogramma of -product

donderdag 12 oktober 2017

Groenbalans klimaat neutraal of CO2 neutraal klantprogramma of productOf het nu om energie, financiële diensten, retail, transport, advocatuur of voedsel gaat, in vrijwel alle sectoren is de aandacht voor duurzaamheid bij de aankoop toegenomen. Behalve dierenwelzijn, fair trade, arbeidsomstandigheden wil de afnemer ook weten hoe het zit met de (overige) impact op het milieu. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor het aanbieden van een klimaat neutrale klantprogramma of -product. Lees meer >

De klimaatambities in het regeerakkoord

donderdag 12 oktober 2017

Groenbalans regeerakkoordHet regeerakkoord is gepresenteerd. De nieuwe coalitie wil maatregelen nemen zodat in 2030 een reductie van 49 procent kan worden behaald ten opzichte van 1990. Naast een samenvatting van de belangrijkste punten op het gebied van klimaat en energie ook de mening van Groenbalans.

 

Lees meer >