Nieuws

Komst grijze stroomcertificaten uitgesteld tot 2020

donderdag 06 december 2018

Het duurt nog tot zeker 2020 voordat energieleveranciers volledige openheid moeten geven over de herkomst van de door hen geleverde elektriciteit. Invoering van full disclosure, waarbij ook grijze stroom gecertificeerd wordt, loopt vertraging op.

Lees meer >

Grijze stroomcertificaten komen eraan

woensdag 28 november 2018

In een vorig artikel in mei 2018 schreven wij dat er volledige transparantie in de stroommarkt over de herkomst van elektriciteit in de Nederlandse Energiesector op komst was: Full Disclosure. Wat betekent dit en wanneer gaat dit worden ingevoerd?

Lees meer >

Groenbalans preferred supplier Green Key

dinsdag 27 november 2018

Green Key GroenbalansGreen Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt als hotels, kampeerterreinen sauna’s.

Organisaties met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Lees meer >

De groene missie van The Green

dinsdag 27 november 2018

Groenbalans CO2-compensatie The Green Meeting CenterElke bijeenkomst in The Green Meeting Center is klimaatneutraal. De CO₂-uitstoot die wordt veroorzaakt door alle gasten en medewerkers wordt jaarlijks berekend en vervolgens gecompenseerd. Dit komt boven op het energielabel A en andere duurzame initiatieven zoals gebruik van gerecycled papier, een ‘papierloze vergaderzaal’ , biologische producten en een zero-waste-policy.

Lees meer >

Klimaatneutraal product of dienst heeft de toekomst

dinsdag 27 november 2018

Een klimaatneutraal product of dienst heeft impact. Het wordt namelijk energiezuinig geproduceerd en zoveel mogelijk met duurzame energie. Alle alsnog vrijgekomen CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door investeringen in duurzame energieproject in een ontwikkelingsland. Een goede keuze voor de consument die wil bijdragen aan een duurzame wereld.

Lees meer >

Voortaan een CO₂-neutrale maaltijdbox van Willem&Drees

dinsdag 27 november 2018

Willem&Drees laat inmiddels 5 jaar zien dat het gewoon kan; lekker, biologisch eten uit het  Nederlandse seizoen en daarbij een eerlijke prijs betalen aan de boeren die zorg dragen voor een gezonde bodem en een rijke biodiversiteit. 

Willem&Drees werkt met een flexibel abonnement. Er is keuze uit een maaltijd- of versbox, die wekelijks thuisbezorgd wordt. Elke box kan in de webwinkel aangevuld worden met losse producten en/of maaltijden.

Lees meer >

‘Het bouwen van een zonnedak is een knettergoed idee’

woensdag 17 oktober 2018

Groenbalans subsidie voor zonnepanelenvolgens Coolbluebaas Pieter Zwart. Coolblue gaat het 20 voetbalvelden (88.000m2) grote dak van zijn magazijn volledig bedekken met zonnepanelen.

Jaarlijks keert de overheid 12 miljard euro subsidie uit aan duurzame energieprojecten. Vastgoedeigenaren en huurders kunnen ook in aanmerking komen voor deze subsidie, maar laten veel geld liggen.

Groenbalans wil daar verandering in aanbrengen. Wat Groenbalans doet, is namens u als vastgoedeigenaar of huurder de subsidie regelen en u in staat stellen de best mogelijke installateur te selecteren.

Lees meer >

Duurzaam met een scorekaart

woensdag 17 oktober 2018

Hoe duurzaam is jouw organisatie? De vraag lijkt zo simpel, maar het antwoord is complex. Waar vindt productie plaats? Zijn er risico’s op mensenrechtenschendingen? Hoe tevreden zijn medewerkers? Met scorekaarten kunnen organisaties op een systematische en leuke manier duurzame prestaties in kaart brengen. Grote bedrijven als L’Oréal, Philips en Nike gebruiken al scorekaarten om stap voor stap hun organisatie te verduurzamen.

Lees meer >

Start met energie besparen, de informatieplicht komt er aan

woensdag 17 oktober 2018

Groenbalans informatieplicht organisatiesValt uw bedrijf of instelling onder het Activiteitenbesluit milieubeheer? Dan heeft u al sinds het jaar 1993 de verplichting om energie te besparen. Volgend jaar komt daar de informatieplicht energiebesparing bij. Hierdoor kan het bevoegd gezag makkelijker de achterblijvers handhaven. 

Lees meer >

SDG’s voor groei en innovatie

donderdag 20 september 2018

Groenbalans SDG's uw organisatie, de SDGS, CO2-neutraal

Fatsoenlijke banen, goede gezondheid, duurzame productie en betaalbare energie. Het is een greep uit de zeventien Sustainable Development Goals oftewel SDG’s vastgesteld in 2015 door de Verenigde Naties, voor een leefbare wereld in 2030. Het merendeel van de deelnemende bedrijven – 250 bedrijven uit 43 landen en vier continenten – kiest hieruit vijf tot 10 SDG’s als prioriteit. Zij zien SDG’s en duurzaam ondernemen als een strategische keuze.

 

Lees meer >