Nieuws

Full disclosure, certificaten voor grijze stroom, komt dichterbij

dinsdag 22 mei 2018

CertiQVolledige transparantie in de stroommarkt over de herkomst van elektriciteit in de Nederlandse Energiesector. Het aangenomen amendement bij Wet vet (voortgang energietransitie) bepaalt dat niet alleen groene maar ook grijze stroom geleverd aan consumenten voortaan gecertificeerd moet worden. De certificaten gaan geen Garanties van Oorsprong heten maar Certificaten van Oorsprong.

Lees meer >

Eerste melding energiebesparende maatregelen zomer 2019

dinsdag 22 mei 2018

Bedrijven krijgen een jaar om het bevoegd gezag te informeren over de energiebesparende maatregelen die zij nemen. Dat blijkt uit de toelichting op de wijziging Activiteitenbesluit Wet milieubeheer, die deze week ter consultatie is gelegd. Op 1 juli 2019 zouden 100.000 bedrijven de eerste melding moeten hebben gedaan.

Lees meer >

De perfecte duurzame locaties voor een zakelijke bijeenkomst

dinsdag 22 mei 2018

Groenbalans en duurzame locaties met meerwaardeBen je op zoek naar unieke of mooie locaties voor een vergadering,  heidag of training? Want naar buitengaan geeft een bijeenkomst een bepaalde meerwaarde. Met een inspirerende omgeving, een culinair hoogstandje, een goede sfeer en prettige uitstraling zorgen vele locaties voor een ultieme belevenis voor jouw team of gasten.

Lees meer >

Nieuwe privacyverklaring van Groenbalans

dinsdag 22 mei 2018

AVGMet de nieuwe privacywetgeving die in gaat op 25 mei 2018 worden uw persoonlijke gegevens beter beschermd. Ons privacybeleid is vernieuwd en voldoet aan de nieuwe privacyregels. U kunt onze privacyverklaring via onderstaande link doorlezen. Hierin leest u welke gegevens wij van u bewaren, waarom we dit doen en voor hoe lang. Voor vragen kunt u contact opnemen. Lees hier onze aangepaste privacy policy

 

Amsterdamse tram rijdt op groene stroom

dinsdag 17 april 2018

Tram en metro GVB op groene stroomDe tram en de metro zijn niet weg te denken uit het drukke, Amsterdamse straatverkeer. Om de CO2-uitstoot van de tram tot een minimum te beperken, vergroent Groenbalans met GvO’s (Garanties van Oorsprong) de gebruikte stroom. GVB wil hiermee zijn positieve impact op de leefbaarheid in de stad vergroten.

Lees meer >

Energiebesparing: Wet- en regelgeving en wat u zou moeten weten

dinsdag 17 april 2018

Alles wat u moet weten over EED tot Label C. Organisaties dienen verplicht te besparen op energie. Dat geldt voor iedere eigenaar, huurder, verhuurder of gebruiker van een bestaand gebouw of industriële locatie. Talloze organisatie hebben al duurzame doelstellingen als energiebesparing in hun strategie opgenomen. Velen, die dit nog niet hebben gedaan, moeten nu ook in actie komen. Het Klimaatverdrag van Parijs zal dit alleen nog maar versterken en de lat rondom energiebesparing hoger leggen.

Lees meer >

Een belangrijke afspraak, hoeveel CO2 stoot je eigenlijk uit?

dinsdag 17 april 2018

Met het vliegtuig of auto op weg naar een zakelijke meeting, een internationaal congres of een klant buiten Nederland. Soms zijn de reizen verder dan alleen naar het werk. Maar wat is dan je footprint?

Organisaties sturen meer en meer op CO2-reductie om kosten te besparen en als onderdeel van het duurzaamheidsbeleid. Het meeste belang wordt gehecht aan besparen op energieverbruik, gevolgd door duurzame automobiliteit en dan pas komen zakenreizen. Terwijl vliegverkeer toch vaak 10% tot 25% van de CO2-voetafdruk van grote en internationale organisatie beslaat.

Lees meer >

Anders vergaderen? Kom klimaatneutraal bijeen!

dinsdag 17 april 2018

Klimaatneutraal vergaderen met CO2-compensatieEen duurzame vergadering of een duurzaam congres staat voor het minimaliseren van de impact op de aarde. Meestal laat het organiseren van een vergadering of congres een behoorlijke ecologische footprint achter.  Zo’n bijeenkomst kent vaak een groot aantal bezoekers, die allemaal van en naar de locatie gaan. Een bijeenkomst gebruikt niet alleen energie en water en maar laat ook afval achter.

Lees meer >

7 gigawatt aan nieuwe windparken voor wind op zee

dinsdag 03 april 2018

Groenbalans windparken op zeeHet kabinet wil tussen 2024 en 2030 nieuwe windparken op de Noordzee bouwen die, samen met de andere windparken op zee, voldoende duurzame stroom opleveren voor 40 procent van het huidige totale elektriciteitsverbruik van Nederland. Er moet hiertoe 11,5 gigawatt aan windparken gebouwd worden. 

Lees meer >

Overstappen op groene stroom zonder energieleverancier!

dinsdag 20 maart 2018

Groenbalans duurzame energieSteeds meer organisaties treffen actief maatregelen om hun CO2-footprint te verlagen. Dit kan door over te stappen naar groene stroom. De realisatie van groene stroom is mogelijk zonder de energieleverancier. En is goedkoper en flexibeler. Hoe werkt dit?

Lees meer >