Nieuws

De schaarste aan groene stroom uit Nederland

vrijdag 13 oktober 2017

Groene stroom is voor organisaties steeds meer gemeengoed. Er zijn verschillende soorten groene stroom uit meerdere duurzame energiebronnen en uit binnen- en buitenland. Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen, ook op prijs?

Lees meer >

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak

donderdag 12 oktober 2017

Waarom gezamenlijk zonnepanelen inkopen? Zonnepanelen waren vorig jaar voor het eerst de snelst groeiende bron in de totale elektriciteitsopwekking wereldwijd. De groei van zonne- en windenergie komt ook doordat deze bronnen steeds beter concurreren op prijs. De prijzen van zonne- en windenergie in sommige landen zijn in 2016 gelijk of zelfs lager uitgekomen dan de kosten van energie uit nieuwe centrales.

Lees meer >

Klimaat neutraal klantprogramma of -product

donderdag 12 oktober 2017

Groenbalans klimaat neutraal of CO2 neutraal klantprogramma of productOf het nu om energie, financiële diensten, retail, transport, advocatuur of voedsel gaat, in vrijwel alle sectoren is de aandacht voor duurzaamheid bij de aankoop toegenomen. Behalve dierenwelzijn, fair trade, arbeidsomstandigheden wil de afnemer ook weten hoe het zit met de (overige) impact op het milieu. Bedrijven kiezen daarom steeds vaker voor het aanbieden van een klimaat neutrale klantprogramma of -product. Lees meer >

De klimaatambities in het regeerakkoord

donderdag 12 oktober 2017

Groenbalans regeerakkoordHet regeerakkoord is gepresenteerd. De nieuwe coalitie wil maatregelen nemen zodat in 2030 een reductie van 49 procent kan worden behaald ten opzichte van 1990. Naast een samenvatting van de belangrijkste punten op het gebied van klimaat en energie ook de mening van Groenbalans.

 

Lees meer >

Uw onderneming, de SDGs en CO2-neutraal

donderdag 12 oktober 2017

Groenbalans SDGs CO2-neutraalMet het behalen van een aantal belangrijke mijlpalen zoals de klimaatafspraken in Parijs en het afspreken van de Sustainable Development Goals staat duurzaamheid hoog op de agenda. Inmiddels is de implementatie van de SDGs wereldwijd van start gegaan. De SDGs zijn niet alleen voor het grootbedrijf, maar ook voor het midden- en kleinbedrijf van belang.

Lees meer >

Groenbalans levert zon op dak

dinsdag 12 september 2017

Groenbalans zonne-energie door zonnepanelenU heeft een dak en wij de zonnepanelen. Slaan wij de handen ineen voor een duurzamer Nederland?

Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt u minder afhankelijk van fossiele brandstof, u produceert uw eigen groene stroom en het is rendabel! Ook u kunt subsidie aanvragen voor het installeren van zonnepanelen op uw dak.

Lees meer >

Zonne-energie; Groenbalans en Windunie werken samen

dinsdag 12 september 2017

Groenbalans en Windunie unieke samenwerking ZonPV

Windunie, het moederbedrijf van Groenbalans,  is sinds 2011 actief in zonne-energie. Samen met haar leden (agrariërs) is er een collectief gevormd.

Dit heeft geresulteerd in maatwerkoplossingen, direct toepasbaar op de daken van de boerenbedrijven van de leden. In de afgelopen jaren heeft Windunie ruim 6,25 MWp* aan vermogen geïnstalleerd via collectieve inkoopacties.

Lees meer >

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

dinsdag 12 september 2017

Uit de analyse van de eerste ronde SDE+ 2017: IKEA, vastgoedbeheerders en logistieke bedrijven kiezen nu écht voor zonnepanelen.

En ook Zeeman,  LIDL, United Soft Drinks en Gulf Oil stappen over op zonne-energie. Stuk voor stuk worden daken van distributiecentra, winkels en kantoorpanden met zonnepanelen uitgerust. Al deze bedrijven hebben hun weg weten te vinden naar de subsidiepot.

Lees meer >

Bedrijfsleven steunt campagne voor meer zon op daken

donderdag 07 september 2017

De VEMW, het kenniscentrum en de belangenbehartiger voor de zakelijke elektriciteit- gas- en waterafnemers, heeft op 4 september besloten actief een campagne te voeren voor méér zonnepanelen op daken van bedrijfsgebouwen. Afgelopen zomer startten de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) en brancheorganisatie Holland Solar deze campagne al met het oog op de aankomende najaarsronde onder de werktitel ‘Grote daken vangen veel zon’.

Lees meer >

Duurzame energie uit zon voor het eerst op kop

donderdag 07 september 2017

Een recordaantal van 4.530 duurzame energie-projecten heeft in het voorjaar subsidie ontvangen. Dit is het tweevoudige van de ronde in najaar 2016. Voor het eerst zijn projecten met opgewekte stroom uit zonnepanelen koploper.

Lees meer >