Nieuws

‘Het bouwen van een zonnedak is een knettergoed idee’

woensdag 17 oktober 2018

Groenbalans subsidie voor zonnepanelenvolgens Coolbluebaas Pieter Zwart. Coolblue gaat het 20 voetbalvelden (88.000m2) grote dak van zijn magazijn volledig bedekken met zonnepanelen.

Jaarlijks keert de overheid 12 miljard euro subsidie uit aan duurzame energieprojecten. Vastgoedeigenaren en huurders kunnen ook in aanmerking komen voor deze subsidie, maar laten veel geld liggen.

Groenbalans wil daar verandering in aanbrengen. Wat Groenbalans doet, is namens u als vastgoedeigenaar of huurder de subsidie regelen en u in staat stellen de best mogelijke installateur te selecteren.

Lees meer >

Duurzaam met een scorekaart

woensdag 17 oktober 2018

Hoe duurzaam is jouw organisatie? De vraag lijkt zo simpel, maar het antwoord is complex. Waar vindt productie plaats? Zijn er risico’s op mensenrechtenschendingen? Hoe tevreden zijn medewerkers? Met scorekaarten kunnen organisaties op een systematische en leuke manier duurzame prestaties in kaart brengen. Grote bedrijven als L’Oréal, Philips en Nike gebruiken al scorekaarten om stap voor stap hun organisatie te verduurzamen.

Lees meer >

Start met energie besparen, de informatieplicht komt er aan

woensdag 17 oktober 2018

Groenbalans informatieplicht organisatiesValt uw bedrijf of instelling onder het Activiteitenbesluit milieubeheer? Dan heeft u al sinds het jaar 1993 de verplichting om energie te besparen. Volgend jaar komt daar de informatieplicht energiebesparing bij. Hierdoor kan het bevoegd gezag makkelijker de achterblijvers handhaven. 

Lees meer >

SDG’s voor groei en innovatie

donderdag 20 september 2018

Groenbalans SDG's uw organisatie, de SDGS, CO2-neutraal

Fatsoenlijke banen, goede gezondheid, duurzame productie en betaalbare energie. Het is een greep uit de zeventien Sustainable Development Goals oftewel SDG’s vastgesteld in 2015 door de Verenigde Naties, voor een leefbare wereld in 2030. Het merendeel van de deelnemende bedrijven – 250 bedrijven uit 43 landen en vier continenten – kiest hieruit vijf tot 10 SDG’s als prioriteit. Zij zien SDG’s en duurzaam ondernemen als een strategische keuze.

 

Lees meer >

Het gebruik van groen gas

woensdag 19 september 2018

Terwijl al een groot deel van bedrijven en overheden groene stroom gebruikt, is het aandeel groen gas nog beperkt. Maar dit aandeel groeit snel en organisaties kopen steeds meer groen gas in. Wat is groen gas eigenlijk en waarom zou je er als organisatie gebruik van maken?

Lees meer >

Een alternatief voor dure Nederlandse groene stroom

maandag 10 september 2018

Alle organisaties die hun stroomverbruik willen vergroenen, zijn de komende jaren meer geld kwijt. Dat komt doordat de prijs van de garanties van oorsprong (GvO) die je daarvoor nodig hebt, de afgelopen tijd sterk is gestegen. Vooral Nederlandse wind of zon GvO’s zijn gewild en behoren daardoor tot de duurste in Europa.

Lees meer >

Welke subsidies voor aanschaf zonnepanelen; een overzicht

dinsdag 04 september 2018

subsidies voor zonnepanelenHet wordt steeds interessanter om met zonnepanelen aan de slag te gaan, ook voor het bedrijfsleven. Een financieel steuntje in de rug is echter altijd welkom. Van welke subsidies en financiële voordelen kunnen bedrijven gebruik maken in de overstap naar zonne-energie? Een overzicht.

Lees meer >

Installatie zonnepanelen van start na inkoopactie Windunie

woensdag 29 augustus 2018

Windunie Groenbalans zonpropositiePluimveehouder Gert van der Veen in Dalfsen maakt zich vandaag op voor de installatie van 4.193 vierkante meter aan zonnepanelen met een totaalvermogen van 768.600 Wp en goed voor de opwekking van 636 MWh per jaar. Pluimveebedrijf Middeldijk is daarmee de eerste deelnemer aan de Windunie inkoopactie voor zonnepanelen die een zonnedak realiseert.

Lees meer >

Informatieplicht energiebesparing

maandag 16 juli 2018

Denkt u aan de informatieplicht energiebesparingsmaatregelen uit de Wet Milieubeheer? Vanaf 1 januari 2019 worden ruim 100.000 bedrijven gevraagd aan te geven welke stappen zij al hebben gezet. Blijf de handhaving voor en start direct met besparen. De overheid wil de energiebesparing bij bedrijven en instellingen versnellen. Zo krijgt de transitie naar een CO₂-neutrale energiehuishouding een flinke impuls en het levert u een duurzame winst op.

Lees meer >

Efficiënte kooktoestellen maken het verschil

woensdag 11 juli 2018

Jaarlijks sterven er wereldwijd 2,8 miljoen mensen vroegtijdig door inademing van verbrandingsgassen en fijnstofdeeltjes, die vrijkomen bij het koken en verwarmen van de woning in ontwikkelingslanden.

Een recente studie wijst uit dat door het gebruik van efficiënte kooktoestellen dit aantoonbaar minder wordt. Door hier uw CO2-uitstoot te compenseren, wordt het mogelijk gemaakt daar deze kooktoestellen te produceren.

Lees meer >