Nieuws

Overstappen op een elektrische auto? Een goed idee

donderdag 03 augustus 2017

In onze vorige nieuwsbrief hebben wij aandacht geschonken aan de belasting van de elektrische auto op het klimaat. Conclusie: afhankelijk van het accupakket van de elektrische auto is er een kantelpunt in de tijd dat het gunstig wordt voor het klimaat. Deze conclusie wordt nog een stuk positiever met de gegevens uit een verslag van De Correspondent.

Lees meer >

Groene stroom van melkveehouders van Vreugdenhil

dinsdag 01 augustus 2017

Vreugdenhil is Europa’s grootste producent van volle melkpoeder en verbruikt veel energie. Tegelijk heeft zij een zeer uitgebreid duurzaamheidsbeleid met als onderdeel de verduurzaming van het elektriciteitsverbruik via windturbines van eigen melkveehouders. Groenbalans regelt dit voor Vreugdenhil. Hoe werkt dit?

Lees meer >

Steeds meer bedrijven vergroenen

maandag 31 juli 2017

Bezorgdheid over het milieu was nog niet zo lang geleden een groene optie. Maar vandaag staat milieumanagement centraal in het succes van een onderneming. Naast het voldoen aan regelgeving wordt er steeds meer geluisterd naar stakeholders waaronder klanten. Dat blijkt uit een studie die onlangs is uitgevoerd onder bedrijven. 

Lees meer >

Het opslaan van energie: onderdeel van de energietransitie

vrijdag 28 juli 2017

Bron foto: gemeente Lelystad

Groenbalans gaat in gesprek met de New Business Developer Energiesystemen van Windunie. Groenbalans is onderdeel van Windunie. Myrte Koch is een expert op het gebied van energieopslag. Haar rol binnen Windunie is het in de gaten houden van ontwikkelingen in de energiesector. Energieopslag is een van de nieuwe ontwikkelingen. Ook vertaalt Myrte vervolgens die ontwikkelingen naar kansen voor organisaties. 

Lees meer >

Global Standard gaat voor Sustainable Development Goals

dinsdag 25 juli 2017

Groenbalans - Gold Standard for the Global GoalsDe 193 lidstaten van de Verenigde Naties formuleerden in 2015 zeventien Global Sustainable Development Goals (SDG’s). De grootse ambitie van deze doelen is voor 2030 een einde maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

De Gold Standard, de CO2-compensatie standaard die Groenbalans veel gebruikt, richt zich nu ook op deze SDG’s. Maar er is werk te doen want MKB’ers zijn niet op de hoogte van de SDG’s. 

Lees meer >

Alle verhuizingen in Nederland CO2-neutraal

woensdag 12 juli 2017

Naast energiebesparing en het gebruik van duurzame energie maken bedrijven en overheden via Groenbalans al veelvuldig gebruik van CO2-compensatie om het laatste stuk onvermijdbare CO2-uitstoot van de eigen bedrijfsvoering te compenseren. Daarnaast constateren wij al langere tijd een toename van CO2-neutrale klantenprogramma’s. Dat betekent dat bedrijven hún klanten de mogelijkheid bieden de CO2-uitstoot van hun activiteit te compenseren. Een goed voorbeeld van deze aanpak is de Organisatie voor Erkende Verhuizers.

Lees meer >

Meer handhaving van de EED, de verplichte energie-audit

dinsdag 11 juli 2017

Groenbalans EED - de verplichte energie-auditIn de loop van 2017 is gebleken dat er steeds meer gemeenten en omgevingsdiensten handhaven op de EED, de verplichte energie-audit. Vooral voor gemeenten is dit een middel om hun klimaatdoelstellingen te halen. Door hun actievere houding sporen de gemeenten hun bedrijven aan hun energie- en brandstofverbruik in kaart te brengen en reductiemaatregelen te treffen.

 

Lees meer >

Duurzaam ondernemen, keuzes te over!

dinsdag 11 juli 2017

Keuzes maken is waar het om draait in de wereld, zo ook bij duurzaam ondernemen. Toch is kiezen lastig, hoe kan je dat nu het beste doen? Door prioriteiten te stellen en te kiezen voor het allerbelangrijkste. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan ook echt gedaan. Want wat is nu belangrijk? Lees meer >

Waardengedreven organisatie; de medewerker als succesfactor?

donderdag 29 juni 2017

Duurzaamheid is geen hype maar een trend. Het gaat niet alleen over natuur en milieu, het gaat over onze toekomst, die van onze kinderen en kleinkinderen. En ook de toekomst van ons bedrijf, onze instelling, organisatie en die van ons persoonlijk. Als je geen medewerkers meer kunt krijgen, je klanten weglopen en je financiers afhaken, dan sta je met lege handen. Winst en waarde moeten van plaats wisselen. Met name een waardengedreven organisatie kent minder belemmeringen in haar duurzame strategie en de uitvoering ervan.

Lees meer >

Elektrische auto’s zijn vervuilend: feit of fabel?

dinsdag 27 juni 2017

Onlangs is er een stukje gepubliceerd in de Nordschleswiger, een Duitstalige krant die wordt uitgegeven in Denemarken. Elektrische auto’s zouden veel meer vervuilen dan eerder gedacht. Voornamelijk vanwege de productie van de accu’s. Feit of fabel?

Lees meer >