• Over ons

    Groenbalans wil een bijdrage leveren aan een schone en gezonde wereld. Dat betekent bewust omgaan met mensen, middelen, producten en diensten, rekening houdend met de volgende generaties. Groenbalans geeft jou inzicht in je eigen CO₂-footprint. Want inzicht is de basis voor gedragsverandering.

    Groenbalans is als netwerkorganisatie actief sinds 2007 en heeft haar oorsprong in de energiewereld. Als onderdeel van Windunie Groep hebben we veel kennis en ervaring in huis om bedrijven, overheden en particulieren te adviseren over duurzaamheid, groene energie en CO₂-compensatie.

  • Missie

    Met onze CO2-compensatie projecten dragen wij bij aan het tegengaan van klimaatverandering. Deze projecten bieden jou de kans om te investeren in een schoner milieu en een bijdrage te leveren aan de sociale omstandigheden in ontwikkelingslanden. Dit kan door jouw CO2-uitstoot te compenseren, het geld dat dit oplevert wordt geïnvesteerd in een efficiënt kookpot project in Ghana of de bescherming van groot stuk regenwoud in Peru.

  • Projecten

    De CO2 credits die wij verkopen zijn gecertificeerd. Dat betekent dat er vastgesteld is dat broeikasgasvermindering daadwerkelijk heeft plaats gevonden. De certificering is afgegeven door internationaal gerenommeerde standaarden (VCS en Gold Standard) die gebruik maken van controles van internationale onafhankelijke auditors.