Privacy Policy

Met de nieuwe privacywetgeving worden uw persoonlijke gegevens beter beschermd. Ons privacybeleid is vernieuwd en voldoet aan de nieuwe privacyregels. U kunt onze Privacy Policy, versie mei 2018, die hieronder staat doorlezen. Hierin leest u welke gegevens wij van u bewaren, waarom we dit doen en voor hoe lang.

Toelichting

Deze Privacy Policy is gebaseerd op artikel 13 van de Algemene Verordening Gegevensbescherming en bevat de rechten en plichten van Groenbalans ten aanzien van de externe personen wiens persoonsgegevens zij verwerkt voornamelijk in de context van marketing van goederen en diensten.

Model

Deze Privacy Policy regelt de verwerking van uw persoonsgegevens door de verantwoordelijke voor de verwerking: Groenbalans, KvK 30229294.

De Privacy Policy bevat essentiële informatie over hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt en welke cookies worden gebruikt. Door het verstrekken van uw persoonsgegevens op deze website en door het op deze website vermelde emailadressen verschaffen van persoonsgegevens, verklaart u kennis te hebben genomen van deze Privacy Policy en gaat u er eveneens uitdrukkelijk mee akkoord, alsook met de verwerking zelf.

  1. Artikel 1 – Algemeen

1.1.    Groenbalans leeft de “Wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens” na, zoals gewijzigd door de Wet van 11 december 1998 alsook de anti-spambepalingen uit Boek XII van het Wetboek Economisch Recht omtrent het “recht van de elektronische economie”.

1.2.    Groenbalans stelt zich middels huidige Privacy Policy tevens in regel met de Europese Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van persoonsgegevens.

1.3.    De verantwoordelijke voor de verwerking van uw persoonsgegevens is Groenbalans.

  1. Artikel 2 – Persoonsgegevens

2.1.    Persoonsgegevens die u ons meedeelt:

2.1.1.  Categorie 1, zonder registratie: uw IP-adres, surfgedrag, herkomst en zoektermen;

2.1.2.  Categorie 2: bij registratie: bij inschrijving op onze nieuwsbrief: uw e-mailadres;

2.1.3.  Categorie 3: via cookies;

2.1.4.  Categorie 4: uw adresgegevens naar aanleiding van het geven van een opdracht.

2.2.    Groenbalans kan gegevens van u (persoonsgegevens) op verschillende manieren vergaren:

2.2.1.  door gebruik van cookies (zie onderstaand);

2.2.2.  tijdens uw registratie en gebruik van de website;

2.3.    De website maakt ook gebruik van cookies die een aantal persoonsgegevens verzamelen. Voor de bepalingen omtrent het gebruik van cookies, zie artikel 8.

  1. Artikel 3 – Doeleinden van de verwerking

3.1.    Algemene doeleinden:
Groenbalans zal de bij u vergaarde persoonsgegevens uitsluitend voor de volgende doeleinden gebruiken:

3.1.1.  Categorie 1: het verzorgen en verbeteren van deze website en het opnemen van persoonsgegevens in anonieme statistieken, waaruit de identiteit van specifieke personen of bedrijven niet kunnen achterhaald worden, met als rechtsgrond de legitieme belangen van onze stichting om haar website en dienstverlening voortdurend te verbeteren;

3.1.2.  Categorie 2: het u toezenden van direct marketing, nieuwsbrieven, acties en promoties, met als rechtsgrond uw expliciete, voorafgaande toestemming;

3.1.3.  Categorie 3: cookies; zie artikel 8

3.1.5.  Categorie 5: de levering en facturatie van door u bestelde diensten, met als rechtsgrond het verstrekken van een opdracht.

U bent niet verplicht om uw persoonsgegevens vrij te geven, maar begrijpt dat het verlenen van bepaalde diensten onmogelijk wordt wanneer u de verwerking weigert.

3.2.    Direct marketing:
De persoonsgegevens zullen eveneens worden gebruikt voor direct marketing, mits u hiervoor een bijkomende uitdrukkelijke toestemming heeft gegeven (“opt-in”).
Indien u reeds bent opgenomen in onze verzendlijst voor het ontvangen van marketingmateriaal in papieren en/of elektronische vorm, kan Groenbalans uw gegevens gebruiken voor het verzenden van marketing en ander materiaal met betrekking tot Groenbalans, haar producten en/of diensten. Groenbalans kan de door u verschafte gegevens gebruiken voor het bijwerken van door Groenbalans bewaarde documenten.
Deze toestemming kan op elk moment worden ingetrokken, zonder motivering en gratis door bijvoorbeeld op de daartoe voorziene uitschrijflink te klikken, onderaan ieder promotioneel e-mailbericht.

3.3.    Doorgifte aan derden:
Bij gehele of gedeeltelijk reorganisatie of overdracht van activiteiten van Groenbalans, waarbij zij haar bedrijfsactiviteiten reorganiseert, overdraagt, staakt of indien Groenbalans failliet gaat, kan zulks betekenen dat uw gegevens aan nieuwe entiteiten of derden middels welke de bedrijfsactiviteiten van Groenbalans geheel of gedeeltelijk worden uitgevoerd, worden overgedragen.
Groenbalans zal in redelijkheid pogen u van tevoren op de hoogte te stellen van het feit dat Groenbalans uw gegevens aan genoemde derde bekendmaakt, maar u erkent tevens dat dit niet onder alle omstandigheden technisch of commercieel haalbaar is.
Groenbalans zal uw persoonsgegevens niet verkopen, noch verhuren, verdelen of anderszins commercieel ter beschikking stellen aan derden, behalve zoals bovenstaand beschreven of tenzij met uw voorafgaande toestemming.

3.4.    Wettelijke vereisten:
In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat Groenbalans uw persoonsgegevens ingevolge een gerechtelijk bevel of om te voldoen aan andere dwingende wet- of regelgeving moet onthullen. Groenbalans zal in redelijkheid pogen u van tevoren dienaangaande te informeren, tenzij een en ander aan wettelijke beperkingen onderhevig is.

  1. Artikel 4 – Duur van de verwerking

De persoonsgegevens worden door ons bewaard en verwerkt voor een periode die noodzakelijk is in functie van de doeleinden van de verwerking en in functie van de contractuele relatie tussen de Groenbalans en u.

De verzamelde gegevens voor gebeurtenissen en gebruikers in Google analytics worden na 26 maanden automatisch verwijderd.

  1. Artikel 5 – Uw rechten

5.1.    Recht van toegang en inzage:
U heeft het recht om op elk moment gratis kennis te nemen van uw persoonsgegevens, alsook van het gebruik dat wij van uw persoonsgegevens maken.

5.2.    Recht van verbetering, verwijdering en beperking:
U bent vrij om uw persoonsgegevens al dan niet mee te delen aan Groenbalans. Daarnaast heeft u steeds het recht om ons te verzoeken uw persoonsgegevens te verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. U erkent dat bij weigering van mededeling of verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens, bepaalde diensten en producten niet leverbaar zijn. U mag eveneens vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken.

5.3.    Recht van verzet:
U beschikt eveneens over een recht van verzet tegen de verwerking van uw persoonsgegevens om ernstige en legitieme redenen. Daarnaast heeft u steeds het recht om u te verzetten tegen het gebruik van persoonsgegevens voor doeleinden van direct marketing; in dergelijk geval hoeft u geen redenen op te geven.

5.4.    Recht van vrije gegevensoverdracht: U beschikt over het recht om uw persoonsgegevens die door ons verwerkt worden in gestructureerde, gangbare en leesbare vorm te verkrijgen en/of aan andere verantwoordelijken over te dragen.

5.5.    Recht van intrekking van de toestemming: Voor zover de verwerking gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, beschikt u over het recht om die toestemming in te trekken.

5.6.    Uitoefening van uw rechten: U kunt uw rechten uitoefenen door ons daartoe te contacteren, hetzij per e-mail of per post naar Groenbalans of door gebruik te maken van het contactformulier op de website.

5.7.    Automatische beslissingen en profiling: De verwerking van uw persoonsgegevens omvat geen profiling en u zult door ons evenmin aan geautomatiseerde beslissingen worden onderworpen.

5.8.    Recht om klacht in te dienen: U beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse Privacy Commissie. Heeft u vragen over uw gegevens, de manier waarop we daarmee omgaan of over deze privacyverklaring? Neem dan contact op via een mail naar info@groenbalans of door een brief te sturen naar:

Groenbalans B.V., T.a.v. de heer P. Bleeker, Postbus 4098, 3502 HB Utrecht

Bij klachten, over bijvoorbeeld de manier waarop we uw gegevens gebruiken of hoe we op uw privacy gerelateerde vragen reageren, kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens

  1. Artikel 6 – Veiligheid en vertrouwelijkheid

6.1.    Wij hebben veiligheidsmaatregelen ontwikkeld die aangepast zijn op technisch en organisatorisch vlak, om de vernietiging, het verlies, de vervalsing, de wijziging, de niet-toegestane toegang of de kennisgeving per vergissing aan derden van persoonsgegevens verzameld te vermijden alsook elke andere niet toegestane verwerking van deze gegevens.

6.2.    In geen geval kan Groenbalans aansprakelijk worden geacht voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik door een derde van de persoonsgegevens.

6.3.    U dient te allen tijde de veiligheidsvoorschriften na te leven, onder andere door elke niet toegestane toegang tot uw login en code te voorkomen. U bent dus als enige verantwoordelijk voor het gebruik dat wordt gemaakt vanaf de website van uw computer, IP-adres en van uw identificatiegegevens, alsook voor de vertrouwelijkheid ervan.

  1. Artikel 7 – Toegang door derden

7.1.    Teneinde uw persoonsgegevens te kunnen verwerken, verlenen wij toegang tot uw persoonsgegevens aan onze werknemers.

7.2.    Wij garanderen een gelijkaardig niveau van bescherming door contractuele verplichtingen tegenstelbaar te maken aan deze werknemers en aangestelden, die gelijkaardig zijn aan deze Privacy Policy.

  1. Artikel 8 – Cookies

8.1.    Wat zijn cookies?
Een “cookie” is een klein bestand uitgezonden door de server van Groenbalans en geplaatst op de harde schijf van uw computer. De inlichtingen opgeslagen op deze cookies kunnen enkel door ons gelezen worden en enkel gedurende de duur van het bezoek aan de Website.

8.2.    Waarom gebruiken we cookies?
Onze website gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om uw gebruiksvoorkeuren te onderscheiden van die van andere gebruikers van onze website. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.
Ten gevolge van recente wetswijzigingen worden alle websites die gericht zijn op bepaalde delen van de Europese Unie verplicht om uw toestemming te vragen voor het gebruik of opslaan van cookies en gelijkaardige technologieën op uw computers of mobiele apparaten.

8.3.    Soorten cookies:
Hoewel er verschillende soorten cookies bestaan, onderscheiden qua functionaliteit, herkomst of bewaartermijn, maakt de wetgeving hoofdzakelijk een onderscheid tussen functionele of technisch noodzakelijke cookies enerzijds en alle andere cookies anderzijds. 
De website gebruikt uitsluitend volgende cookies:

8.3.1.  Functionele cookies. Deze zijn nodig voor een correcte werking van de website.

8.3.2.  Niet-functionele cookies. Deze cookies worden gebruikt voor het verzamelen van het gebruik van de website.

Voor cookies geplaatst door derde partijen (o.a. Google Analytics) verwijzen wij u graag naar de verklaringen die deze partijen op hun respectieve websites daarover geven. Let op: wij oefenen geen enkele invloed uit op de inhoud van die verklaringen, noch op de inhoud van de cookies van deze derde partijen zoals de Google Analytics cookies.

8.4.    Uw toestemming:
Bij uw eerste bezoek aan onze website wordt u gevraagd om onze verschillende soorten cookies te aanvaarden. Bij doorgaan van het bezoek gaat u akkoord met het gebruik van de cookies.
U kunt tevens cookies weigeren of blokkeren door de configuratieparameters van uw browser te wijzigen. Het uitschakelen van cookies kan betekenen dat u van bepaalde functionaliteiten van de Website geen gebruik kunt maken.
Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens, neem gerust contact met ons op.
Meer informatie over cookies vindt u tevens op: http://www.allaboutcookies.org/. Meer informatie over online behavioural advertising en online privacy vindt u hier: http://www.youronlinechoices.eu/