Referenties

Groenbalans helpt uiteenlopende klanten als bedrijven en overheden bij het realiseren van hun duurzaamheidsambities. Van het analyseren van de huidige CO2-footprint tot het formuleren van doelstellingen voor energiereductie. En van het compenseren van specifieke producten of diensten tot het CO2-neutraal maken van de hele organisatie.

 

Referenties

Referenties Groenbalans Erkende VerhuizersDe Organisatie voor Erkende Verhuizers is de brancheorganisatie voor verhuisbedrijven. Haar leden voeren het predicaat Erkende Verhuizers. De brancheorganisatie ondersteunt haar leden onder meer bij het nemen van maatregelen voor energiereductie.

Sinds 2015 worden alle consumentenverhuizingen door de aangesloten 250 Erkende Verhuizers CO gecompenseerd. Erkende Verhuizers hebben deze stap gezet om te onderstrepen dat zij niet alleen vertrouwd en veelzijdig zijn, maar vooral ook op een verantwoorde wijze zaken willen doen en zich ook hiermee willen onderscheiden.

Bij een CO-neutrale verhuizing wordt alle CO-uitstoot van het energieverbruik tijdens de verhuizing gecompenseerd. Naast het brandstofverbruik van de verhuiswagen(s) speelt ook verpakkingsmateriaal een rol.

De CO-compensatie vindt plaats middels Gold Standard rechten. Erkende Verhuizers heeft gekozen voor een Gold Standard Cookstove project in Ghana. Voor meer informatie over dit project kijk bij CO-compensatieprojecten.

 

AchmeaReferenties Groenbalans Achmea is de grootste verzekeringsgroep in Nederland met merken als Centraal Beheer, Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis en Avéro. Achmea opereert vanaf 2011 CO-neutraal door de netto CO-uitstoot van haar bedrijfsactiviteiten te compenseren. Zij stelt elk jaar zelf een CO-footprint samen. Op basis hiervan heeft Groenbalans VCS-gecertificeerde credits geleverd.

Voor Achmea komen de VCS-credits uit landen waar Achema zelf ook actief is, zoals India en Turkije. Zo wordt er een link gemaakt tussen de CO-uitstoot van Achmea in Nederland en het duurzame energieproject in het land waar Achmea zelf actief is.

 

Referenties Groenbalans FrieslandCampinaCampina Biologisch is het biologische zuivelmerk van FrieslandCampina. De producten hebben een volle en rijke smaak omdat ze geproduceerd zijn met 100% natuurlijke ingrediënten en bereid zijn met biologische melk. De melk is afkomstig van melkveehouders die biologische bedrijfsvoering toepassen, wordt gescheiden opgehaald en verwerkt. 

FrieslandCampina compenseert alle CO-uitstoot die vrijkomt bij het produceren en vervoeren van de verpakkingen. Deze CO-compensatie voldoet aan de hoogste eisen, de zogenaamde Gold Standard. Alleen duurzame energie- en energie-efficiency-projecten met een aantoonbare toegevoegde waarde komen hiervoor in aanmerking. Lees hier het persbericht van FrieslandCampina.

De CO-compensatie vindt plaats door aankoop van certificaten van het Gold Standard Gebundeld Windenergieproject in Taiwan en Efficiënte cook stoves project in Ghana.

 

EN anderen

 • Antea Nederland BV
 • Centric
 • Clifford Chance
 • (Samen) OM 
 • GreenGraffiti
 • Printing Partners
 • Randstad Holding
 • Sligro
 • Tempo Team
 • Topmovers
 • TUI Nederland
 • World Forum
 • en vele andere bedrijven en overheden

 

Interesse om uw energieverbruik onder de loep te nemen?

Bel 030 75 33 114 of laat uw gegevens achter op ons contactformulier. U kunt ook eerst uw CO-footprint berekenen met de CO-calculator.