Voortaan een CO₂-neutrale maaltijdbox van Willem&Drees

dinsdag 27 november 2018

Willem&Drees laat inmiddels 5 jaar zien dat het gewoon kan; lekker, biologisch eten uit het  Nederlandse seizoen en daarbij een eerlijke prijs betalen aan de boeren die zorg dragen voor een gezonde bodem en een rijke biodiversiteit. 

Willem&Drees werkt met een flexibel abonnement. Er is keuze uit een maaltijd- of versbox, die wekelijks thuisbezorgd wordt. Elke box kan in de webwinkel aangevuld worden met losse producten en/of maaltijden.

Willem&Drees gaat nu nog een stap verder en compenseert de CO₂-uitstoot van hun maaltijdboxen. Vanaf 13 september dit jaar berekent Willem&Drees de CO₂-impact oftewel de ‘foodprint’ van elke box. Willem&Drees is voortdurende bezig om deze ‘foodprint’ te verkleinen en wat overblijft te compenseren.

Samenwerking Groenbalans

Willem&Drees werkt samen met Groenbalans en compenseert van nu af aan de CO₂-uitstoot van de box. Door te investeren in Redd+ VCS CO₂-rechten uit het Bosbehoud-project Kariba in Zimbabwe reduceert Willem&Drees haar CO₂-impact. Willem&Drees heeft bewust gekozen voor dit project vanwege de bescherming van bos, behoud van biodiversiteit en duurzame landbouw.

Kariba Forest Protection, Zimbabwe
Redd+ VCS CO₂-compensatieproject

Groenbalans Kariba Zimbabwe CO2-compensatieprojectHet Kariba project zorgt er voor dat rond het Kariba meer 785.000 hectaren bos met al haar flora en fauna wordt beschermd. Daarnaast richt het bosbehoud project zich op het duurzaam verbeteren door bijvoorbeeld milieuvriendelijke landbouw ,van de leefomstandigheden van de verarmde lokale bevolking. Vier grote nationale parken en acht wildreservaten zijn nu met elkaar verbonden om zo een gigantische ecologische passage te vormen.

Deze is van groot belang voor het behoud van de biodiversiteit en meerdere bedreigde diersoorten. Denk aan olifanten, leeuwen, zebra’s, buffels, wilde Afrikaanse honden en impala’s.

Dit project draagt bij aan de Sustainable Development Goals en heeft 85.000 mensen aan het werk geholpen en geschoold vooral op het gebied van landbouw en bosbehoud. Daarnaast draagt het zorg voor een betere infrastructuur en gezondheidszorg. Jaarlijkse reductie is 1.7 miljoen ton CO₂.