Zonne-energie

In Nederland is er meer dan 150.000 km2 aan dakoppervlak beschikbaar op kantoorgebouwen of andersoortige bedrijfspanden. Ideaal voor het installeren van zonnepanelen. Zonne-energie is rendabel, schoon en CO2-vrij. Kortom goed voor het milieu. Groenbalans wil hier de aandacht op vestigen en begeleidt organisaties in de overstap naar duurzame energie.

 

Zon wordt groene stroom

Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, of kortweg PV-panelen (PV is een afkorting van het Engelse ‘Photo Voltaic’). In onze projecten spreken we ook wel van zon-PV systemen. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit.

 

Zon op uw dak

Zonne-energie biedt uw organisatie direct het voordeel van energiebesparing. Met zonnepanelen wekt u op het dak van uw bedrijfspand uw eigen groene stroom op, onafhankelijk van energiebedrijven.

Groenbalans Zonne-energie zonPV propositie fases 2Wij, in samenwerking met Windunie,  bieden u een totaalpakket dat volledig voorziet, van planvorming tot aanvraag subsidie met haalbaarheidsstudie, van inkoop tot installatie en van eventuele stroomafname tot beheer. Zo wordt u volledig en professioneel ondersteund in uw overstap naar eigen duurzame energie. 

 

Zonne-energie subsidies?

Vanuit de overheid is de SDE+ (Stimulering Duurzame Energie) subsidie beschikbaar, waar u wellicht voor in aanmerking komt. Voor de agrarische sector is er ook nog een subsidie voor panden met asbesthoudende daken. De verwachting is dat meer en meer zonprojecten een positieve beschikking krijgen.

De subsidie compenseert het verschil in kostprijs voor duurzame energie en de marktprijs voor fossiele energie. De subsidie kan over 8, 12 of wel 15 jaar gaan. De terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen ligt rond de 10 jaar. Een zonnepaneel functioneert gemiddeld 25 jaar. Dit betekent dat u dan zeker 10 jaar gratis stroom heeft.

Direct investeren in een zonnepaneelsysteem is niet noodzakelijk. U kunt er voor kiezen uw zonnepanelen te leasen of alleen uw dak beschikbaar te stellen, te verhuren eigenlijk.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over het plaatsen of leasen van zonnepanelen of over het verhuren van uw bedrijfsdak voor zonnepanelen neem contact via 030 75 33 115 of via het contactformulier.