‘Het bouwen van een zonnedak is een knettergoed idee’

woensdag 17 oktober 2018

Groenbalans subsidie voor zonnepanelenvolgens Coolbluebaas Pieter Zwart. Coolblue gaat het 20 voetbalvelden (88.000m2) grote dak van zijn magazijn volledig bedekken met zonnepanelen.

Jaarlijks keert de overheid 12 miljard euro subsidie uit aan duurzame energieprojecten. Vastgoedeigenaren en huurders kunnen ook in aanmerking komen voor deze subsidie, maar laten veel geld liggen.

Groenbalans wil daar verandering in aanbrengen. Wat Groenbalans doet, is namens u als vastgoedeigenaar of huurder de subsidie regelen en u in staat stellen de best mogelijke installateur te selecteren.

Duurzaam vastgoed is meer waard

Er zijn talloze voordelen van zonne-energie voor vastgoedeigenaren en huurders, net zoals de nadelen talloos zijn voor wie niet instapt. Zonne-energie levert een hoger direct rendement op, lagere energiekosten, een hogere taxatiewaarde, goedkopere herfinancieringsmogelijkheden en een verbeterd energielabel. Bovendien neemt de verhuurder maar ook huurder daarmee verantwoordelijkheid in de energietransitie. Vanaf 2023 handhaaft de overheid bij een te lage duurzaamheidsscore; kantoren met een energielabel lager dan C mogen dan niet meer verhuurd worden.

Subsidie tot 2025

Twee keer per jaar keert de overheid 6 miljard euro subsidie voor investeringen in duurzame energie. Een groot deel is voor zonne-energie. Nieuwe en juiste subsidieaanvragen voor zonne-energie worden tot 2025 gehonoreerd. In iedere ronde is de vergoeding iets lager. Dat is logisch, omdat zonnepanelen goedkoper worden. Hoe langer u wacht, hoe meer geld u laten liggen. Tijdens de ronde in maart is meer dan 1 miljard euro van de 6 miljard op de plank blijven liggen. Dat komt omdat veel aanvragen niet deugen; ongeveer de helft wordt daarom afgewezen.

Overstappen naar duurzame energie?

Wat dacht u van een collectief onderhoudscontract voor de zonnepanelen of advies bij het aanvragen van subsidie via de SDE+ regelingen of ondersteuning bij de installatie van zonnepanelen? Hierbij biedt Groenbalans, in samenwerking met Windunie, een propositie aan voor volledige ontzorging van planvorming tot en met beheer en monitoring voor grond- en dak gebonden zonPV-projecten. Wij zijn in de zonne-energiemarkt een betrouwbare, onafhankelijke en deskundige partij. Door onze expertise in het begeleiden van duurzame energie projecten is alle kennis in huis om de projecten te kunnen begeleiden.

Lees ook:

Welke subsidies voor aanschaf zonnepanelen; een overzicht