Skip to content

Behoud en herstel van mangrovebossen in Myamar

Behoud en herstel van mangrovebossen in Myamar

Dit CO2-compensatieproject investeert in de bescherming van de bevolking tegen overstromingen en stormen. Door te kiezen voor CO2-compensatie draagt u actief bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Achtergrond

Mangrovebossen zijn belangrijke ecosystemen met een grote verscheidenheid aan vissen en planten maar beschermen ook tegen orkanen en gaan bodemerosie tegen. Bovenal nemen deze bossen grote hoeveelheden CO2 op. Op grote schaal worden deze bossen gekapt voor viskwekerijen, rijstvelden en brandhout. Nu is een wederopbouw project gestart in samenwerking met de lokale bevolking. 

6 Miljoen mensen hebben direct en indirect profijt van het herstel doordat zij nu beter beschermd zijn tegen overstromingen en stormen. Het project zorgt voor meer werkgelegenheid, scholing en wegen. Veel aandacht besteedt het project aan gelijke behandeling waardoor vrouwen actief betrokken zijn.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl