Skip to content

Bos- en biodiversiteit-behoud in Zimbabwe

Bos- en biodiversiteit-behoud in Zimbabwe

Dit CO2-compensatieproject gaat klimaatverandering tegen door ontbossing te verminderen en biodiversiteit te bevorderen. Door te kiezen voor CO2-compensatie draagt u actief bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Achtergrond

Het bosbehoud-project National Park Kariba gaat voor steeds meer bomen en planten en betere leefomstandigheden voor mens en dier.

Zimbabwe is verscheurd door oorlog, burgeronlusten, economische achterstand en een groeiende bevolking. De verarmde bevolking zoekt naar andere manieren om in hun onderhoud te voorzien door het ontginnen van bos voor landbouw en sprokkelen van hout.

Door te investeren in dit project wordt ontbossing tegen gegaan, verbetert de kwaliteit van het bos enleert de bevolking op een milieuvriendelijke en duurzame manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien en tegelijk hun eigen traditionele levensstijl te behouden.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl