Skip to content

CO2-neutrale maaltijd box

Willem&Drees (nu Ekomenu) groeit nog steeds en blijft de CO2-uitstoot van hun maaltijdboxen compenseren. Willem&Drees berekent de CO2-impact oftewel de ‘foodprint’ van elke box en komt op een uitstoot van ruim 650 ton CO2 per jaar.

Willem&Drees laat al 6 jaar zien dat het gewoon kan; lekker, biologisch eten uit het Nederlandse seizoen en daarbij een eerlijke prijs betalen aan de boeren die zorg dragen voor een gezonde bodem en een rijke biodiversiteit. Met een flexibel abonnement is er altijd volop keuze uit verschillende maaltijd- of versboxen, die wekelijks thuisbezorgd worden. Elke box kan in de webwinkel aangevuld worden met losse producten en/of maaltijden.

Samenwerking Groenbalans voor een CO2-neutrale maaltijd

Willem&Drees werkt samen met Groenbalans op het gebied van CO2-compensatie voor haar CO2-neutrale maaltijd. Door te investeren in Redd+ VCS CO2-rechten uit het Bosbehoud-project Kariba in Zimbabwe reduceert Willem&Drees haar CO2-impact. Willem&Drees heeft bewust gekozen voor dit project vanwege de bescherming van bos, behoud van biodiversiteit en duurzame landbouw.

Kariba Forest Protection, Zimbabwe een Redd+ VCS CO2-compensatieproject

Het Kariba project zorgt er voor dat rond het Kariba meer 785.000 hectaren bos met al haar flora en fauna wordt beschermd. Daarnaast richt het bosbehoudproject zich op het duurzaam verbeteren door bijvoorbeeld milieuvriendelijke landbouw, van de leefomstandigheden van de verarmde lokale bevolking. Vier grote nationale parken en acht wildreservaten zijn nu met elkaar verbonden om zo een gigantische ecologische passage te vormen. Deze is van groot belang voor het behoud van de biodiversiteit en meerdere bedreigde diersoorten. Denk aan olifanten, leeuwen, zebra’s, buffels, wilde Afrikaanse honden en impala’s.

Dit project draagt bij aan de Sustainable Development Goals en heeft 85.000 mensen aan het werk geholpen en geschoold vooral op het gebied van landbouw en bosbehoud. Daarnaast draagt het zorg voor een betere infrastructuur en gezondheidszorg. Jaarlijkse reductie is 1.7 miljoen ton CO2.

Sustainable Development Goals

In 2015 is er door de Verenigde Naties een mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Er zijn zeventien Sustainable Development Goals opgesteld om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Met het reduceren en compenseren van CO2 uitstoot van haar nu CO2-neutrale maaltijd levert Willem&Drees een bijdrage aan de doelen 1,5, 6, 13.

CO2-neutrale maaltijd box Willem&Drees