Skip to content

CO2-neutrale verpakking

CO2-neutrale verpakking

Campina Biologisch is het biologische zuivelmerk van FrieslandCampina. De producten hebben een volle en rijke smaak omdat ze geproduceerd zijn met 100% natuurlijke ingrediënten en bereid zijn met biologische melk. De melk is afkomstig van melkveehouders die biologische bedrijfsvoering toepassen, wordt gescheiden opgehaald en verwerkt. De biologische producten hebben een CO2-neutrale verpakking.

CO2-neutrale verpakking van biologische producten FrieslandCampina

FrieslandCampina compenseert alle CO2-uitstoot die vrijkomt bij het produceren en vervoeren van de verpakkingen. Deze CO2-compensatie voldoet aan de hoogste eisen, de zogenaamde Gold Standard. Alleen duurzame energie- en energie-efficiency-projecten met een aantoonbare toegevoegde waarde komen hiervoor in aanmerking.

Samenwerking CO2-neutrale verpakking

Samen met FrieslandCampina draagt Groenbalans bij aan de verspreiding en verkoop van energie-efficiënte kookpotten door te investeren in CO2-rechten. Dit CO2-compensatieproject zorgt voor economische welvaart voor de lokale bevolking en heeft een duidelijke impact op het verminderen van CO2-uitstoot. Ook wordt geinvesteerd in een Windenergieproject in Taiwan. Deze projecten zijn officieel gecertificeerd door Gold Standard.

Sustainable Development Goals

In 2015 is door de Verenigde Naties een wereldwijde agenda aangenomen die armoede, ongelijkheid en klimaatverandering een halt moeten toeroepen. Er zijn zeventien Sustainable Development Goals opgesteld om een positieve impact te maken op de wereld in 2030. Met het reduceren en compenseren van CO2 uitstoot levert FrieslandCampina een bijdrage aan de doelen:

  • SDG 3 – Goede gezondheid en welzijn
  • SDG 7 – Betaalbare en duurzame energie
  • SDG 8 – Waardig werk en economische groei
  • SDG 13- Klimaatactie

Meer weten over de SDG’s zie SDG Nederland.