Skip to content

CO2-neutrale verpakking

CO2-neutrale verpakking

Campina Biologisch is het biologische zuivelmerk van FrieslandCampina. De producten hebben een volle en rijke smaak omdat ze geproduceerd zijn met 100% natuurlijke ingrediĆ«nten en bereid zijn met biologische melk. De melk is afkomstig van melkveehouders die biologische bedrijfsvoering toepassen, wordt gescheiden opgehaald en verwerkt.

FrieslandCampina klimaatneutrale verpakking door compenseren CO2-uitstoot van de productie ism Groenbalans

FrieslandCampina compenseert alle CO2-uitstoot die vrijkomt bij het produceren en vervoeren van de verpakkingen. Deze CO2-compensatie voldoet aan de hoogste eisen, de zogenaamde Gold Standard. Alleen duurzame energie- en energie-efficiency-projecten met een aantoonbare toegevoegde waarde komen hiervoor in aanmerking.

Samenwerking

Samen met FrieslandCampina draagt Groenbalans bij aan de verspreiding en verkoop van energie-efficiƫnte kookpotten door te investeren in CO2-rechten. Dit CO2-compensatieproject zorgt voor economische welvaart voor de lokale bevolking en heeft een duidelijke impact op het verminderen van CO2-uitstoot. Ook wordt geinvesteerd in een Windenergieproject in Taiwan. Deze projecten zijn officieel gecertificeerd door Gold Standard.