Skip to content

Klimaatneutraal vergaderen is een duurzame keuze

onemeeting.com  maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen.

In samenwerking met Groenbalans is onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse (voor)overnachtingen: van een één-uurs vergadering met koffie & thee tot een all-in driedaagse vergadering met overnachting. Gekozen is voor het Cook stoves project in Rwanda.

100% Klimaatneutraal vergaderen

“Naast alle inspanningen van de individuele vergaderlocaties willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal is, aldus Luc van Bussel (DGA – Chief Hospitality Officer). Duurzaamheid is voor ons niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van restcompensatie. Tenslotte is het onmogelijk om een bedrijf of organisatie 100% CO2 vrij te exploiteren. Met het Gold Standard CO2-compensatieproject dragen we bij aan een duurzamere wereld.”

Samenwerking

Samen met onemeeting.com en door klimaatneutraal vergaderen draagt Groenbalans bij aan de verspreiding en verkoop van energie-efficiënte kookpotten door te investeren in CO2-rechten. Dit CO2-compensatieproject zorgt voor economische welvaart voor de lokale bevolking en heeft een duidelijke impact op het verminderen van CO2-uitstoot. Het project is officieel gecertificeerd door Gold Standard.

Hoe werkt klimaatneutraal vergaderen?

  • Elke vergadering veroorzaakt CO2-uitstoot;
  • Tijdens de aanvraag de keuze maken voor een klimaatneutrale bijeenkomst;
  • Per arrangement wordt hiervoor een kleine bijdrage gevraagd;
  • Deze bijdrage wordt door Onemeeting.com volledig geïnvesteerd in een duurzaam energieproject;
  • De bijeenkomst is 100% klimaatneutraal!

Over onemeeting.com

onemeeting.com is pionier in de meetingbranche: een onafhankelijke, internationale intermediair voor alle soorten bijeenkomsten in binnen- en buitenland. Het grote aanbod aan locaties wereldwijd en de hartverwarmende, professionele begeleiding van de Meeting Experts maakt dat zij nooit nee zeggen, op welk meetingverzoek dan ook. Zij zijn dé Home of Meetings. Waarom? Zij vormen een familie met een gezonde obsessie voor perfectie. Als familie met elkaar werken zij samen aan hartverwarmende, onvergetelijk ontmoetingen, waar je het heerlijke gevoel van thuis ervaart.