Skip to content

CO2-neutraal voor Young Advisory Group

CO2-neutraal voor Young Advisory Group

Afgelopen half jaar is YAG bezig geweest met het in kaart brengen van haar CO2-uitstoot gedurende 2020, om deze vervolgens te compenseren en waar mogelijk te reduceren voor de komende jaren. De uitstoot is gecompenseerd door te investeren in projecten van Groenbalans.

CO2-compensatie

Van de 11 ton CO2-uitstoot compenseren zij 5 ton in Rwanda door huishoudens te voorzien van energie-efficiënte kookpotten. Momenteel haalt de bevolking daar hout uit de bossen voor de kampvuren waar ze op koken, met als gevolg veel ontbossing, CO2-uitstoot en het vrijkomen van giftige stoffen die vooral bij vrouwen en kinderen longziekten veroorzaken. Via dit project compenseert YAG dus niet alleen haar CO2-uitstoot, maar heeft het ook nog impact op de gezondheid van de Rwandezen.

De overige 6 ton compenseren wij in Zimbabwe, waar via het Kariba-project geïnvesteerd wordt in bosbehoud en biodiversiteit langs de grens van Zambia en Zimbabwe. Dit project draagt aan maar liefst 9 SDG’s bij, o.a. door de bevolking te leren om op een milieuvriendelijke en duurzame, maar nog steeds traditionele, manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Young Advisory Group

Young Advisory Group is een jonge organisatie bestaand uit bevlogen studenten met een hart voor consultancy. Het team van academisch talent met verschillende studie-achtergronden houdt YAG draaiende. Gevestigd in Groningen, Amsterdam, Rotterdam/Delft en Eindhoven/Tilburg bouwen zij aan een netwerk van student consultants met ambitie.