Skip to content

Klimaatneutraal advies door Young Advisory Group

Afgelopen half jaar is YAG bezig geweest met het in kaart brengen van haar CO2-uitstoot gedurende 2020, om deze vervolgens te compenseren en waar mogelijk te reduceren voor de komende jaren. De uitstoot is gecompenseerd door te investeren in projecten van Groenbalans. Met recht kunnen zij nu zeggen dat zij klimaatneutraal advies leveren.

CO2-compensatie

Van de 11 ton CO2-uitstoot compenseert Young Advisory Group 5 ton in Rwanda door huishoudens te voorzien van energie-efficiënte kookpotten. Momenteel haalt de bevolking daar hout uit de bossen voor de kampvuren waar ze op koken, met als gevolg veel ontbossing, CO2-uitstoot en het vrijkomen van giftige stoffen die vooral bij vrouwen en kinderen longziekten veroorzaken. Via dit project compenseert YAG dus niet alleen haar CO2-uitstoot, maar heeft het ook nog impact op de gezondheid van de Rwandezen.

De overige 6 ton compenseren zij in Zimbabwe, waar via het Kariba-project geïnvesteerd wordt in bosbehoud en biodiversiteit langs de grens van Zambia en Zimbabwe. Dit project draagt aan maar liefst 9 SDG’s bij, o.a. door de bevolking te leren om op een milieuvriendelijke en duurzame, maar nog steeds traditionele, manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Young Advisory Group

Young Advisory Group is een adviesbureau, volledig gerund door academische student consultants. Sinds 2011 geven zij strategisch advies aan ondernemingen van elk formaat, van MKB tot multinationals. Bevlogen studenten zijn het kloppende hart van de organisatie. Dit team van academisch talent met verschillende studie-achtergronden houdt YAG draaiende. Gevestigd in Groningen, Amsterdam, Rotterdam/Delft en Eindhoven/Tilburg bouwen zij aan een netwerk van student consultants met ambitie.