CO2-compensatie

CO2-compensatie is na energiereductie en de overstap naar duurzame energie de derde manier om uw organisatie te verduurzamen.  CO2-compensatie wordt gebruikt om onvermijdbare CO2-uitstoot te neutraliseren. Steeds meer organisaties ondernemen CO2-neutraal en realiseren hierdoor een CO2-neutrale bedrijfsvoering.

 

Waarom CO2neutraal ondernemen?

Groenbalans CO2-compensatie van CO2-uitstootCO2-neutraal ondernemen zorgt dat duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden mogelijk worden gemaakt, waardoor CO2-uitstoot wordt voorkomen. Voor uw organisatie is CO2-neutraal ondernemen een vervolgstap in het MVO-beleid en heeft een sterke marketing- en of communicatiewaarde.

 

CO2-compensatie door CO2-rechten ?

Groenbalans CO2-compensatie door CO2-rechten Groenbalans biedt CO2-compensatie in de vorm van gecertificeerde CO2-rechten verbonden aan duurzame klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Deze Gold Standard of VCS CO2-rechten zijn een bewijs dat een bepaalde hoeveelheid duurzame energie is opgewekt. Door gebruik te maken van deze rechten compenseert u de CO2-uitstoot van uw organisatie en onderneemt u CO2-neutraal.

Lees hier de aanpak voor de drukkerijsector.

 

 

Groenbalans Infographic CO2-neutraal ondernemenInfographic: CO2-neutraal ondernemen

Visualisatie maakt woorden duidelijker: De kringloop van een  onderneming naar CO2-neutraal via een duurzaam energieproject en vice versa. Voor de pdf.versie klik hier.

 

Meer informatie?

Indien u vragen heeft of gericht advies wilt ontvangen? Bel 030 7533 114 of laat uw gegevens achter op het contactformulier.