Skip to content

Duurzaam vergaderen via boekingsplatform Onemeeting.com

In de samenleving neemt Onemeeting.com haar verantwoordelijkheid waar het kan. Zij blijven nieuwe initiatieven ontwikkelen waarmee ze ook daadwerkelijk, concreet en zeer praktisch een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Elke stap richting duurzaam vergaderen is er een!

Alle locaties op het platform kunnen klimaatneutraal geboekt worden. Daarnaast werken zij aan single use plastic free vergaderen (in samenwerking met Dopper) en bevorderen daarmee het terugdringen van de plastic soep in onze oceanen. Ook stimuleren ze locaties om qua catering te gaan voor biologische producten van lokale leveranciers.

Klimaatneutraal vergaderen kan dat?

Ja, bij Onemeeting.com wel! Onemeeting.com werkt samen met Groenbalans voor de gehele compensatie van de CO2-uitstoot van de geplande bijeenkomst. Groenbalans heeft op basis van een uitgebreide studie de CO2-footprint van een vergaderarrangement onderzocht, uitgewerkt en vastgesteld. Ondanks dat nooit alle CO2-uitstoot geneutraliseerd kan worden, levert Onemeeting.com hiermee wel een wezenlijke bijdrage aan de reductie van de CO2-uitstoot om klimaatverandering tegen te gaan en dat sinds begin 2019.

Onemeeting.com en Onemeeting Services

Onemeeting.com is het boekingsplatform voor locaties. Zij werken volledig klimaatneutraal. Sinds 2019 wordt ieder jaar de CO2-footprint berekend en gecompenseerd.

Naast Onemeeting.com is Onemeeting Services sinds 1 september jl. actief als meeting managementservices bedrijf voor organisaties met eigen meeting capaciteit. Onemeeting Services biedt meeting management oplossingen, zoals het  detacheren van een meeting manager of director. Daarnaast biedt zij tal van services voor het creëren van perfecte meeting omgevingen waaronder duurzaam vergaderen.

Met haar Green Meetings formule helpt zij meeting locaties te verduurzamen. Zo hebben zij in samenwerking met Groenbalans onlangs Meeting Centers La Vie Utrecht, The Green Arnhem en Planetarium Amsterdam geholpen in het klimaatneutraal certificeren van de locatie. Dit betekent dat in deze locaties elke bijeenkomst 100% klimaatneutraal is. Een mooie stap in haar ambitie om de meeting branche elke dag een stukje duurzamer te maken.    

Compensatie

Het compenseren van de CO2-footprint kan op verschillende manieren. Onemeeting.com investeert in diverse projecten. De projecten dragen bij aan het opwekken van duurzame en schone energie, of efficiënt koken maar ook aan herbebossing en natuurbehoud in ontwikkelingslanden. Al deze projecten hebben een positieve impact op de bevolking. Zij creëren werkgelegenheid, zorgen voor vernieuwde infrastructuur, scholing en een leefbare omgeving. Ook dragen de projecten bij aan het behalen van de Sustainable Development Goals zoals vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs.

Kiest de klant voor duurzaam vergaderen dan kiest hij voor klimaatneutraal en wordt de CO2-uitstoot van deze bijeenkomst gecompenseerd .

“Naast alle inspanningen van de individuele vergaderlocaties willen we onze klanten garanderen dat een bijeenkomst altijd en volledig klimaatneutraal is, aldus Luc van Bussel (DGA – Chief Executive Officer). Duurzaamheid is voor ons niet alleen een kwestie van reductie en transformatie, maar ook een kwestie van compensatie.”