Skip to content

Even voorstellen: Aron Hogeveen

Hallo allemaal! Mijn naam is Aron en ik ben 19 jaar oud. Ik studeer bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht en zit nu in mijn tweede jaar. Sinds kort loop ik stage bij Groenbalans, een dochteronderneming van Windunie Groep.

Tijdens deze meewerkstage focus ik me vooral op het acquisitiewerk. Naast deze meewerkstage moet ik voor mijn opleiding ook een onderzoeksopdracht uitvoeren binnen de organisatie waarbij ik gebruik maak van het zogenoemde Sustainable Business Model Canvas (SBMC). Ik moet het SBMC invullen voor Windunie (Groenbalans) en een gap-analyse maken tussen de huidige en gewenste situatie. Daarbij gaat het om verbeteringen die volgens het onderzoek kunnen plaatsvinden binnen één of meerdere bouwstenen.

De eerste weken zitten er voor mij nu bijna op. Deze twee weken hebben tot nu toe een erg positieve indruk op mij achtergelaten. Op de eerste dag werd ik meteen bij de weekstart geïntroduceerd aan iedereen. Ook was alles al meteen netjes voor mij geregeld, zoals een laptop en tag. Het allerbelangrijkste was dat ik meteen werd meegenomen binnen het Groenbalansteam en al veel te leren kreeg over de organisatie. Ik ben er dan ook er erg dankbaar voor dat ze die eerste dagen ruim te tijd voor me namen om mij veel te leren en op mijn gemak te stellen.

De eerste paar dagen waren best intensief, omdat de organisatiestructuur best ingewikkeld is. Zo zijn de diensten en producten die Windunie en Groenbalans bieden veel breder dan ik gedacht had. Een behoorlijke spoedcursus was dus echt nodig om te begrijpen wat er om me heen gebeurde. In de tweede week kon ik lekker aan de slag met het uitvoeren van mijn meewerkstage met de nadruk op acquisitiewerk en het oriënteren op een eventueel probleem of kans voor mijn onderzoeksopdracht.

Al met al heb ik tot nu toe een erg leuke en leerzame periode achter de rug. Ik ben ervan overtuigd dat het de komende periode ook leuk en leerzaam zal blijven. Ik ben met toeval via LinkedIn bij Groenbalans terechtgekomen, heb de kans gepakt om hier stagiair te worden en heb hier allesbehalve spijt van. Ik ben heel erg blij met de mensen die me elke dag helpen en ben benieuwd naar de komende tijd.