Tegen een redelijke prijs uw stroom vergroenen?
Vraag een offerte aan voor Garanties van Oorsprong.

Wilt u uw stroom nog vergroenen over 2021? Dan is dit nu nog mogelijk. Of u kunt alvast vergroenen voor het jaar 2022. Dit is geen probleem. Groene stroom wordt gerealiseerd door gebruik te maken van Garanties van Oorsprong. Er is 1 GvO nodig om 1 MWh aan grijze stroom te vergroenen.

Prijsontwikkeling Garanties van Oorsprong

GvO’s zijn er in verschillende prijsklassen. Over het algemeen zijn de Europese GvO’s goedkoper dan de Nederlandse GvO’s. 

Waarom groene stroom?

Organisaties gaan voor groene stroom. Dat is logisch, want duurzaam is beter voor het milieu. Bovendien geven steeds meer klanten, leveranciers en partners de voorkeur aan duurzame bedrijven. Groene stroom is daarbij vanzelfsprekend.

Waarom nu overstappen?

Garanties van Oorsprong kunnen los van uw energieleverancier ingekocht worden.

Groenbalans levert in het gewenste jaar het afgesproken aantal groencertificaten oftewel GvO’s, op naam van uw organisatie, uit het CertiQ-register. CertiQ is de overheidsorganisatie die opgewekte energie uit de duurzame bronnen zon, water, wind, biomassa certificeert.

Stel dat je 100.000 kWh grijze stroom per jaar verbruikt, dan staan daar 100 GvO’s  uit bijvoorbeeld Nederlandse wind tegenover.

Wanneer is stroom groen?

Groene stroom is duurzame energie die is opgewekt uit zogenaamde ‘hernieuwbare bronnen’. Dat zijn bronnen die nooit opraken, zoals de kracht van de zon, de wind en stromend water. Ook biomassa is een bron van duurzame energie.

Interesse?
Wij denken graag met u mee. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag direct een offerte aan. Of neem contact met ons op via:  030 75 33 114, het contactformulier of via de mail naar info@groenbalans.nl