Skip to content

Groenbalans geeft workshops bij NL CO2 Neutraal

Stichting NL CO2 Neutraal stimuleert MKB, overheden en talrijke organisaties uit verschillende sectoren om uit te groeien tot klimaatneutrale ondernemingen. Zij staan bekend als leuk en informatief door de inspirerende openbare events en interessante workshops voor haar leden. Tijdens deze besloten sessies is er ruimte om kennis en praktijkervaring uit te wisselen tussen de leden.

Groenbalans is een van de organisaties die al een paar keer gevraagd is een workshop voor leden te presenteren.

Wij zijn er weer bij op 3 juni a.s.

Met als onderwerp ‘Hoe werkt groene stroom in verhouding tot de CO2-Prestastieladder’!

Overstappen op groene stroom is vaak een van de eerste doelstellingen binnen het duurzaamheidsbeleid. Maar je ziet niet of stroom groen is als het uit het stopcontact komt. En als je groene stroom hebt van Nederlandse wind dan is er geen windmolen fysiek aangesloten op jouw bedrijf.

In deze workshop gaan wij in op de doelstellingen die Nederland heeft op het gebied van duurzame energie als onderdeel van de energietransitie, wat je als organisatie kunt doen om hieraan bij te dragen en hoe het systeem van groene stroom precies werkt.

Ben je geïnteresseerd? En wil je een workshop volgen, kijk dan hoe je lid kunt worden. Meld je aan voor het plenaire event op 3 juni door op deze link te klikken.

Terugblik event 11 maart van NL CO2 Neutraal

Tijdens de workshop is Peter Bleeker dieper ingegaan op hoe CO2-compensatie precies werkt en wat dit kan betekenen voor een organisatie in de stap naar klimaatneutraal. Hoe vindt certificering van compensatieprojecten in ontwikkelingslanden plaats, de eisen en verplichtingen waaraan een project moet voldoen, hoe worden CO2-rechten gegenereerd, wat zijn de Sustainable Development Goals? Is het transparant? En hoe u het aan stakeholders kan uitleggen en natuurlijk wat het kost.

CO2-compensatie is interessant als onderdeel van CO2-neutraal ondernemen. Wilt u meer weten over CO2-compensatie, klik door naar dit artikel.

In het plenaire gedeelte kwamen Jan Peter Balkende en Bas Nanninga aan het woord. Balkenende hield een inspirerend betoog over circulair denken en hoe ondernemingen – groot en klein – hierin hun sociale verantwoordelijkheid kunnen nemen. Ook sprak hij over bedrijfsmodellen van de toekomst en de waarde van Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel duurzame ontwikkelingsdoelen. Zijn advies aan bedrijven en overheden wanneer het gaat om duurzaamheid: “Wees helder in je doelstellingen en eerlijk in je verantwoording.” Terugkijken kan, meld je hier aan.