Skip to content

Groenbalans kennispartner van WCARE.one

Onlangs is Groenbalans partner geworden van het WCARE.one MVO movement concept. Wcare.one is een MVO inspiratieplatform en brengt meetingplanners, bijeenkomstenlocaties en duurzame pioniers in de meetingbranche samen.

WCARE.one

Het platform is gericht op het inspireren en delen van kennis en biedt een podium voor duurzame oplossingen die direct impact maken op een beter klimaat en een betere samenleving. Het samenbrengen van MVO oplossingen voor de meetingbranche is een initiatief om duurzaam vergaderen dichterbij te brengen.

“Als duurzame intermediair in de meetingbranche willen we een beweging op gang brengen binnen onze branche. We zien zoveel bijzondere MVO initiatieven dat we inspiratie vonden om er een platform voor te bouwen. Met dit platform gaan we alle partijen in de markt inspireren om samen te werken om daarmee een grotere maatschappelijke bijdrage te leveren. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen moet meer zijn dan mooie woorden”, aldus Luc van Bussel CEO van The Onemeeting Company en oprichter van WCARE.one.

“Groenbalans is de partner in duurzaamheid. Wij geloven dat iedere stap op het gebied van duurzaamheid, hoe klein ook, het verschil kan maken. Een klimaatneutraal evenement staat voor het minimaliseren van de impact op aarde. WCARE.one met haar partners engageert door te inspireren, te informeren en te verbinden en het verder professionaliseren van de duurzame meeting branche. Wij, als partner van de intermediair Onemeeting.com, werken daar graag aan mee. Tenslotte, elke beweging richting duurzaam vergaderen is er een!”, volgens Peter Bleeker.

Klimaatneutrale bijeenkomsten

Sinds 2019 is het mogelijk om bij Onemeeting.com de CO2-uitstoot van de geplande bijeenkomst te compenseren. Wij hebben op basis van een uitgebreide studie de CO2-footprint van een vergaderarrangement en congres onderzocht, uitgewerkt en vastgesteld. Bij het organiseren van een bijeenkomst komt altijd CO2 vrij vooral door het energieverbruik, de mobiliteit van de gasten en de catering. Wanneer gekozen wordt voor klimaatneutraal wordt dus de CO2-uitstoot van de bijeenkomst of overnachting gecompenseerd.

Daarnaast is een aantal Connected partners zoals Meeting Centers La Vie Utrecht, The Green Arnhem en Planetarium Amsterdam al 100% klimaatneutraal. Een mooie stap in deze gezamenlijke ambitie om de meeting branche elke dag een stukje groener te maken.    

Een mooi voorbeeld van samenwerken is dat de NCD (Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren) kiest voor duurzaam ontmoeten door partnerschip met Onemeeting.com. Met ingang van 1 maart 2022 zijn alle vergaderingen, opleidingen en overnachtingen die NCD in Nederland organiseert CO2 neutraal, middels de CO2-compensatie die Onemeeting.com met Groenbalans realiseert.

Onemeeting.com en Onemeeting Services

Onemeeting.com is het boekingsplatform voor locaties. Zij werken volledig klimaatneutraal. Sinds 2019 wordt ieder jaar de CO2-footprint berekend en gecompenseerd.

Naast Onemeeting.com is Onemeeting Services actief als meeting managementservices bedrijf voor organisaties met eigen meeting capaciteit. Onemeeting Services biedt meeting management oplossingen, zoals het detacheren van een meeting manager of director. Daarnaast biedt zij tal van services voor het creëren van perfecte meeting omgevingen waaronder duurzaam vergaderen.