Skip to content

Marijn is begonnen als junior adviseur!

Per 1 juni ben ik bij Groenbalans begonnen als junior adviseur Klimaat en energie. Met enige kennis vanuit de MSc Climate Studies aan de Wageningen Universiteit en uit mijn buitenlandse avontuur als medewerker bij een toeristenbureau in Ecuador hoop ik Groenbalans te gaan helpen met het versterken van onze consultancytak.

Tijdens mijn master heb ik mij gespecialiseerd in klimaatmodellen, watermanagement en klimaatadaptie. Als medewerker duurzaamheid heb ik voor het toeristenbureau een CO2-calculator of CO2-rekenmachine ontwikkeld om de CO2-uitstoot van hun reizen te berekenen. Het bureau Pure! Ecuador streeft naar volledig inzicht in de CO2-uitstoot van hun tours, om deze uiteindelijk te verminderen en te compenseren met een lokaal project.

Bij Groenbalans hoeft dit gelukkig niet handmatig. Ik ga mij namelijk de komende weken ook bekwamen in het online CO2-footprinttool, de Carbon Manager.

Waar ga ik mij mee bezighouden

Marijn van der Meer junior adviseur Klimaat en energie

In mijn rol als adviseur ga ik helpen, ondersteunen en begeleiden bij het verduurzamen van bedrijfsvoeringen. Dit kan betekenen: het berekenen van een CO2-footprint, het opstellen van ambitieuze klimaatdoelen (SBTi) in lijn met de 1,5 C uit het klimaatakkoord, het vergroenen van de energievoorziening en nog veel meer. Dit alles met de overtuiging dat we samen grote stappen gaan zetten voor het klimaat en onze prachtige planeet.

Persoonlijk is dit voor mij de gelegenheid om samen te werken met een breed scala aan bedrijven en organisaties met als doel een klimaatbestendig bedrijfsleven te creëren. Voor mij een uitgelezen kans om mijn opgebouwde kennis vanuit de studie in het bedrijfsleven in te zetten. Ik hoop daarom ook dat ik een groot aantal van jullie lezers snel een keertje kan ontmoeten. Zelf sta ik er in ieder geval bedrijvig in, dus tot snel!

Waar ben ik trots op

Tijdens mijn master ben ik met een team van 7/8 andere studenten bezig geweest met het organiseren van het Globus- festival. Na een aantal tegenslagen te hebben gekend, zoals corona en vergunningen waar we lang op moesten wachten, hebben we in 2021 een ontzettend mooi evenement neergezet. Het thema duurzaamheid kwam overal op het festivalterrein tot uiting. En dat vonden wij, Wout mijn medeorganisator en ik, ontzettend belangrijk. Met dit festival is meer dan 10.000 euro opgehaald voor de bescherming van 4000 m2 tropisch regenwoud in Costa Rica.

“We zien dat heel veel festivals niet duurzaam gegeven worden”, aldus Marijn. “Wij hebben banken gehaald bij de kringloop, die anders naar de stort zouden gaan. Alle decorstukken zijn tweedehands of komen van de stort. De elektriciteit komt van de windmolens van de WUR en de artiesten komen uit Nederland.”

Het volledige persbericht staat in De Gelderlander.

Contactinformatie

Wil je kennismaken met Marijn, stuur dan een berichtje via de mail of bel 06-15 58 83 30.