Nieuws

Op de bres voor clean cookstoves

dinsdag 18 juni 2019

Bewust zijn de Erkende Verhuizers vanaf 1 april voor hun CO2-compensatie overgestapt naar het Clean Cookstoves project in Rwanda. Ook de wereldberoemde actrice Julia Roberts maakt zich hard als Global Ambassador voor The Clean Cooking Alliance, voor de verspreiding van schone kookpotten.

Lees meer >

Satino Black met CO2-compensatieproject 100% CO2-neutraal

dinsdag 11 juni 2019

Satino Black is het toilethygiëneconcept van WEPA Professional dat de hoogste standaard op het gebied van duurzaamheid zet. Satino Black wordt compleet CO2-neutraal geproduceerd, voert de keurmerken FSC Recycled en Europees Ecolabel en is het eerste complete concept ter wereld dat het Cradle to Cradle keurmerk mag voeren. Bovendien worden er in het productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt waardoor Satino Black compleet veilig is voor mens en milieu.

Lees meer >

Meer biomassa zorgt voor stijging duurzame energie

dinsdag 11 juni 2019

Toch lijkt de stijging te klein om de Europese doelstelling van 2020 te halen. Nederland moet in dat jaar 14 procent van de energie opwekken uit duurzame bronnen maar is binnen Europa het verst verwijderd van de klimaatdoelen.

Lees meer >

De Informatieplicht en energie besparen

woensdag 29 mei 2019

Milieubeheer en de informatieplicht, wat houdt dit eigenlijk in en wat betekent dit voor de ondernemer. Maxim Luttmer, Energieadviseur bij Groenbalans, vertelt.

Lees meer >

Energy Now Congres 2019

dinsdag 28 mei 2019

On the 22nd of May, the Energy Now Congress 2019 took place in Eindhoven. This yearly congress aims at connecting professionals, researchers and students to accelerate the energy transition. The goal of Energy Now is to connect, inform and inspire those disciplines to initiate in the conversation about a sustainable future.

Lees meer >

Waarom kiezen voor zon op dak?

woensdag 15 mei 2019

Velen van u moeten nog aan de slag met de Informatieplicht Energiebesparing. Een van de te nemen maatregelen is zon op uw dak; een goede investering om verschillende redenen.

Lees meer >

Salderingsregeling tot 2023 verlengd

dinsdag 14 mei 2019

Tot 1 januari 2023 blijft het fiscale voordeel van de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters in de huidige vorm van kracht. Dit geldt voor alle ondernemers die zonder subsidie zonnepanelen op hun bedrijfsdak hebben gelegd.

Lees meer >

Energy Now, an event on Smart Energy Distribution

donderdag 02 mei 2019

Energy Now is an annual congress which seeks to inform, connect and inspire students and professionals, this year focusing on Smart Energy Distribution. But it is also a carbon neutral event; compensating its carbon emissions by investing in a sustainable hydro project in India.

Lees meer >

Hoe meer transparantie met Garanties van Oorsprong?

woensdag 24 april 2019

De vraag naar groene stroom en daardoor naar Garanties van Oorsprong overtreft het aanbod. Hierdoor wordt regelmatig groene stroom geleverd waarvan de vaak buitenlandse herkomst niet altijd even helder is. Maar over hoe groen groene stroom nu eigenlijk is, wordt steeds meer duidelijk. Daarom kiezen meer en meer organisaties er voor stroom en GvO’s apart in te kopen.

Lees meer >

Europese CO2-prijs stijgt hard en dalende trend CO2-uitstoot zet door

donderdag 18 april 2019

In Nederland is de CO2-uitstoot van de bedrijven onder het Europese emissiehandelsysteem (ETS) gedaald met 4,4% t.o.v. 2017. De stijging van de ETS CO2-prijs heeft waarschijnlijk aan deze trend bijgedragen. De ETS-prijs is gestegen van 8 euro in januari tot € 23 in december 2018.

Lees meer >