Nieuws

Wilco drukkerij; meer dan 9 biljoen pagina’s per jaar

donderdag 22 augustus 2019

met papier dat duurzaam is geproduceerd. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in het hart van Wilco; in de omgang met elkaar, met hun klanten en met het milieu. Met het verkleinen van hun CO2 voetafdruk willen zij een bijdrage leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

Lees meer >

Garanties van Oorsprong (GvO): lichtgroen of donkergroen

dinsdag 20 augustus 2019

De vraag naar de GvO voor groene stroom is de afgelopen jaren fors toegenomen zowel bij particulieren als bij bedrijven en overheid. Daarbij spreekt men vaak over een lichtgroene of een donkergroene GvO. Wat betekenen deze begrippen en is dit onderscheid terecht?

Lees meer >

Uitreiking 500.000e Garantiecertificaat door Erkende Verhuizers

dinsdag 20 augustus 2019

Echtpaar krijgt verhuizing kado! Sinds de introductie van het Garantiecertificaat in 2006 zijn al 500.000 huishoudens zonder problemen verhuisd. Het kado werd aangeboden door de Organisatie voor Erkende Verhuizers, verzekeringsmakelaar Boelaars & Lambert, Mondial Movers en Groenbalans.

Lees meer >

Belangrijkste punten Klimaatakkoord

donderdag 15 augustus 2019

Het kabinet heeft begin juli de definitieve maatregelen gepresenteerd die ervoor moeten zorgen dat de CO2-uitstoot omlaag gaat. Zo denkt de regering de doelen te halen die zijn afgesproken in het klimaatakkoord van Parijs.

Lees meer >

Informatieplicht na 1 juli 2019

dinsdag 13 augustus 2019

Heeft u al uw genomen energiebesparende maatregelen laten weten aan het RVO? Ja, dan hoeft u niet verder te lezen. Echter, bedrijven die nog niet gerapporteerd hebben, kunnen door het bevoegd gezag herinnerd worden aan deze plicht. En, indien nodig, kunnen er uiteindelijk dwangsommen worden opgelegd om hen alsnog te bewegen om te voldoen aan de Informatieplicht.

Lees meer >

Welk CO2-compensatieproject kiest u?

dinsdag 25 juni 2019

Soms is CO2-uitstoot niet te voorkomen. Deze uitstoot kunt u compenseren met een gecertificeerd klimaatproject in een ontwikkelingsland. Wilt u weten waaruit u kan kiezen?

Lees meer >

Report: Valuating the benefits of improved cooking solutions

donderdag 20 juni 2019

Gold Standard has published a research study by Vivid Economics that estimates the economic value of Gold Standard-certified project benefits related to climate, health, ecosystem protection, economic opportunity, poverty reduction and other development outcomes from its improved cooking solutions project portfolio.

Lees meer >

Op de bres voor clean cookstoves

dinsdag 18 juni 2019

Bewust zijn de Erkende Verhuizers vanaf 1 april voor hun CO2-compensatie overgestapt naar het Clean Cookstoves project in Rwanda. Ook de wereldberoemde actrice Julia Roberts maakt zich hard als Global Ambassador voor The Clean Cooking Alliance, voor de verspreiding van schone kookpotten.

Lees meer >

Satino Black met CO2-compensatieproject 100% CO2-neutraal

dinsdag 11 juni 2019

Satino Black is het toilethygiëneconcept van WEPA Professional dat de hoogste standaard op het gebied van duurzaamheid zet. Satino Black wordt compleet CO2-neutraal geproduceerd, voert de keurmerken FSC Recycled en Europees Ecolabel en is het eerste complete concept ter wereld dat het Cradle to Cradle keurmerk mag voeren. Bovendien worden er in het productieproces geen schadelijke chemicaliën gebruikt waardoor Satino Black compleet veilig is voor mens en milieu.

Lees meer >

Meer biomassa zorgt voor stijging duurzame energie

dinsdag 11 juni 2019

Toch lijkt de stijging te klein om de Europese doelstelling van 2020 te halen. Nederland moet in dat jaar 14 procent van de energie opwekken uit duurzame bronnen maar is binnen Europa het verst verwijderd van de klimaatdoelen.

Lees meer >