Skip to content

Op weg met klimaatneutraal rijden

De maatschappelijke discussie omtrent mobiliteit wordt breed gevoerd en duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen bij klanten, die toch mobiel willen blijven – met of zonder auto. Greenlease van Terberg Business Mobility is het concept voor een duurzamer wagenpark door te rijden met zuinigere (elektrische) auto’s en het rijgedrag aan te passen.

Greenlease

Met het Greenlease stappenplan wordt niet alleen de CO2-uitstoot van het wagenpark vermindert maar ook de kosten gaan omlaag. De stappen bestaan uit het inzetten van zuinige en/of elektrische auto’s; een training in het nieuwe rijden waarbij ingestoken wordt op veilig en zuinig rijden; regelmatige controle van de bandenspanning en het zogenaamde groen rijden door het gebruik van eco-routes. Met als resultaat een duidelijk besparing van 1 tot 12% op de brandstofkosten.

Klimaatneutraal rijden

Terberg Business Mobility en Groenbalans hebben de handen in een geslagen om de CO2-uitstoot veroorzaakt door alle gereden kilometers van het Greenlease wagenpark te compenseren. De CO2-uitstoot is berekend met de CO2-calculator van Groenbalans conform het Greenhouse Gas Protocol.

Terberg compenseert de resterende CO2-uitstoot door te investeren in een duurzaam project in een ontwikkelingsland. Voor de komende jaren is gekozen voor het Gold Standard bosbehoud- en biodiversiteitsproject in Zimbabwe.

CO2-compensatie

Het bosbehoudproject Kariba National Park in Zimbabwe beschermt 784.987 hectare bos aan het Kariba meer. De onderlinge ecopassages tussen 4 nationale parken en 8 wildreservaten zijn van groot belang voor het behoud van de biodiversiteit en meerdere bedreigde diersoorten. Denk aan olifanten, leeuwen, zebra’s, buffels, wilde Afrikaanse honden en impala’s.

Binnen dit project leert de bevolking op een milieuvriendelijke en duurzame manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien en tegelijk hun eigen traditionele levensstijl te behouden.

Terberg Business Lease Group (TBLG)

Medio 2019 is Terberg Business Lease Group ontstaan uit een fusie van Terberg Leasing en Business Lease Nederland. Van oudsher familiebedrijven met een solide staat van dienst op het gebied van leasen, vervoer en mobiliteit. Het doel is haar klanten mobiel te houden op een slimme, innovatieve en duurzame manier. Dat vraagt dat er mee bewogen wordt met de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit én met de behoeften van klanten.

Groenbalans en Terberg zorgen voor klimaatneutraal wagenpark

Om dit nog beter te kunnen doen, is besloten de krachten te bundelen in Terberg Business Lease Group, met daaronder de labels Terberg Business Mobility, Justlease en Personal Car Lease. In totaal zijn dat bijna 45.000 leaseauto’s en staat TBLG op 6 in de Top-10 van leasemaatschappijen in Nederland.