Skip to content

Pelican Rouge levert klimaatneutrale koffie

Pelican Rouge Coffee Roasters heeft samen met een aantal van haar klanten naar de beste oplossing gezocht voor klimaatneutrale koffie. De oplossing werd gevonden door een investering in een duurzaam biodiversiteit en bosbehoudproject. Zo ontstond een waardevolle samenwerking met Groenbalans. Door deze samenwerking kunnen klanten nu genieten van een verantwoorde en duurzame kop koffie.

CO2-compensatieproject

Het bosbehoud en biodiversiteitsproject National Park Kariba gaat voor steeds meer bomen en planten en betere leefomstandigheden voor mens en dier. Door met CO2-rechten te investeren in dit project wordt ontbossing tegen gegaan, verbetert de kwaliteit van het bos en leert de bevolking op een milieuvriendelijke en duurzame manier in hun eigen levensonderhoud te voorzien en tegelijk hun eigen traditionele levensstijl te behouden.

Wie is Pelican Rouge Coffee Roasters

Kenners van elke stap van het koffieproces, van boon tot barista, van inkoop, blenden tot het branden en bereiden van de koffie. Zij weten dat de smaak niet alleen bepaald wordt door hoe de boon is gebrand. Koffie is een natuurproduct, het klimaat, de grond, de regenval en zelfs de hoogte waarop koffie groeit, bepalen de smaken van de koffie. Pelican Rouge Coffee Roasters erkent haar verantwoordelijkheid voor het milieu en de lokale gemeenschappen. Daarom kunnen zij met trots zeggen dat 53% van de ingekochte koffie  gecertificeerd is en  geteeld is door onafhankelijke boeren. Daarnaast doen zij er alles aan om de verpakkingen milieuvriendelijkere te maken zoals aluminiumvrij en CO2-neutraal.

Duurzaamheid bij Pelican Rouge betekent ook dat zij er alles aan doen de impact op het milieu te minimaliseren. Het plastic afval van de verpakkingen wordt o.a. omgevormd tot een koffieklopper en een uitklopbak voor de koffiedrap. Door waardevolle grondstoffen her te gebruiken, verkleint de CO2 footprint van Pelican Rouge.