Skip to content

Reduceren

Energieadvies

U kunt vaak met eenvoudige maatregelen een significante energiereductie realiseren, waarmee u kosten bespaart en daardoor de CO2-footprint van uw organisatie verkleint. Dat is de eerste stap op weg naar een CO2-neutrale onderneming. Naast stroom- en gasverbruik geeft Groenbalans energiebesparingsadvies over mobiliteit zoals woon-werkverkeer en vliegverkeer en over een duurzaam inkoop- en afvalbeleid.

Energie-audit of EED

Een energie-audit of EED is verplicht voor organisaties met meer dan 250 werknemers en/of een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro.

De energie-audit is een systematische, vierjaarlijkse aanpak met als doel informatie te verzamelen over het actuele energieverbruik.

Groenbalans draagt zorg voor inzicht in energiestromen en adviseert concrete reductiemaatregelen, begeleidt de implementatie, de uitvoering en de borging.

Een ander alternatief voor het opstellen van een audit, is certificering met een keurmerk. Daarnaast gelden er vrijstellingen voor bedrijven die gecertificeerd zijn volgens een energie- of milieubeheerssysteem zoals de CO2-prestatieladder.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl