Referenties

Groenbalans helpt uiteenlopende klanten als bedrijven en overheden bij het realiseren van hun duurzaamheidsambities. Van het analyseren van de huidige CO2-footprint tot het formuleren van doelstellingen voor energiereductie. En van het compenseren van specifieke producten of diensten tot het CO2-neutraal maken van de hele organisatie.

Onemeeting.com en Groenbalans klimaatneutraal vergaderenOneMeeting.com (voorheen Regardz.nl) maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen. 

In samenwerking met Groenbalans is de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse (voor)overnachtingen: van een één-uurs vergadering met koffie & thee tot een all-in driedaagse vergadering met overnachting. Gekozen is voor het Cook stoves project in Rwanda. 

Groenbalans FrieslandCampinaCampina Biologisch is het biologische zuivelmerk van FrieslandCampina. De producten hebben een volle en rijke smaak omdat ze geproduceerd zijn met 100% natuurlijke ingrediënten en bereid zijn met biologische melk. De melk is afkomstig van melkveehouders die biologische bedrijfsvoering toepassen, wordt gescheiden opgehaald en verwerkt. 

FrieslandCampina compenseert alle CO-uitstoot die vrijkomt bij het produceren en vervoeren van de verpakkingen. Deze CO-compensatie voldoet aan de hoogste eisen, de zogenaamde Gold Standard. Alleen duurzame energie- en energie-efficiency-projecten met een aantoonbare toegevoegde waarde komen hiervoor in aanmerking. Lees hier het persbericht van FrieslandCampina.

De CO-compensatie vindt plaats door aankoop van certificaten van het Gold Standard Gebundeld Windenergieproject in Taiwan en Efficiënte cook stoves project in Ghana.

 

Groenbalans Chiesi CO2-compensatie

Een farmaceut die veel geneesmiddelen maakt voor mensen met een luchtwegaandoening draagt bij aan schonere lucht. Op jaarbasis is de footprint 600 ton CO2. Deze uitstoot wordt gecompenseerd door Chiesi met een investering in aanplant van mangroves in Myanmar en cookstoves in Ghana. Ralph Blom, general manager licht toe.

“Zoals zoveel bedrijven willen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Schone lucht is voor mensen met astma en COPD zeer gewenst en dat was naar onze mening iets wat we met onze MVO-doelstellingen moesten combineren. Overigens leidt CO2 niet per se tot verergering van astma of COPD maar het is wel een grote milieuvervuiler. Belangrijk criterium was ook dat we een bijdrage wilden leveren aan iets wat we zelf in de hand hebben. Daarom hebben we besloten om CO2-neutraal te gaan werken.” 

Referenties Groenbalans Erkende VerhuizersDe Organisatie voor Erkende Verhuizers is de brancheorganisatie voor verhuisbedrijven. Haar leden voeren het predicaat Erkende Verhuizers. De brancheorganisatie ondersteunt haar leden onder meer bij het nemen van maatregelen voor energiereductie.

Sinds 2015 worden alle consumentenverhuizingen door de aangesloten 250 Erkende Verhuizers CO gecompenseerd. Erkende Verhuizers hebben deze stap gezet om te onderstrepen dat zij niet alleen vertrouwd en veelzijdig zijn, maar vooral ook op een verantwoorde wijze zaken willen doen en zich ook hiermee willen onderscheiden.

Bij een CO-neutrale verhuizing wordt alle CO-uitstoot van het energieverbruik tijdens de verhuizing gecompenseerd. Naast het brandstofverbruik van de verhuiswagen(s) speelt ook verpakkingsmateriaal een rol.

De CO-compensatie vindt plaats middels Gold Standard rechten. Erkende Verhuizers heeft gekozen voor een Gold Standard Cookstove project in Ghana. Voor meer informatie over dit project kijk bij CO-compensatieprojecten.

 

Interesse om uw energieverbruik onder de loep te nemen?

Bel 030 75 33 114 of laat uw gegevens achter op ons contactformulier. U kunt ook eerst uw CO-footprint berekenen met de CO-calculator.