Skip to content

TRAXX Zero: een klimaatneutrale diesel

Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten.

Voor veel bedrijven is hun wagen- of machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. Ondernemers zijn zich bewust van hun rol in de klimaatverandering, maar voor de bedrijfsvoering zijn vrachtwagens en machines vaak onmisbaar. Met TRAXX lopen dieselmotoren zuiniger, waardoor ook de CO2-uitstoot afneemt. De dan nog resterende CO2-uitstoot wordt volledig gecompenseerd.

CO2-reductie + CO2-compensatie = klimaatneutraal

Voor de CO2-compensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met Groenbalans. TRAXX investeert met CO2-rechten in het Run of the River project in India, een waterkrachtproject waarbij geen dam met stuwmeer is gebouwd. Door middel van de kracht van het water wordt schone energie opgewekt waardoor vervuilende fossiele brandstoffen niet meer nodig zijn. Dit door Verra gecertificeerde project (VCS) project heeft lange termijn voordelen voor de bevolking door werkgelegenheid, gezondheidszorg en scholing. Na afloop van elk jaar stelt Groenbalans certificaten op voor TRAXX Zero rijders, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

TRAXX

Het Nederlandse dieselmerk TRAXX ontwikkelt hoogwaardige dieselbrandstoffen voor bedrijven met moderne dieselvoertuigen en een eigen tankinstallatie. TRAXX werd in 2003 geïntroduceerd als alternatief voor de hoogzwavelige rode gasolie.
Anno 2020 is TRAXX één van de belangrijkste brandstofleveranciers in de zakelijke markt met meer dan 12.000 afnemers in transport, landbouw, bouw&infra, overheden en industrie.