Skip to content

Vacatures

Accountmanager

Werk je graag in een dynamische en groeiende organisatie en wil je tegelijkertijd impact maken op gebied van duurzaamheid en de klimaatproblematiek? Heb jij ervaring met acquisitie en beheer van (nieuwe) klanten? Groenbalans helpt organisaties om 100% duurzaam te kunnen werken.  Wil jij helpen bedrijven en overheden te verduurzamen?

Groenbalans zoekt voor 32 uur per week een accountmanager die organisaties adviseert over de weg naar CO2-neutraal ondernemen. In deze rol is aantoonbare ervaring als accountmanager een vereiste. Je bent een allround gesprekspartner voor jouw (potentiële) klanten in de zakelijke dienstverlening, MKB, overheid en adviseert hen over de diensten en services van Groenbalans. Je bent verantwoordelijk voor je eigen klanten.

Wat houdt de functie in?

Als accountmanager ben je primair verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten met bestaande en nieuwe proposities en de juiste inhoudelijke en commerciële (door)ontwikkeling. Je werkt op basis van een doelstelling (‘target’).
Je bent zeer resultaatgericht, werkt procesmatig, houdt het strategisch overzicht en werkt graag samen. Meedenken en het aandragen van creatieve ideeën maakt onderdeel uit van deze job.

Samen met de klant werk je aan voorstellen die gaan over duurzame ambitie: je berekent CO2-footprints, geeft advies over energie-audits, toepassing van hernieuwbare energie, verduurzaming van mobiliteit en onder aan de streep: CO2-compensatie. Jij maakt de vertaalslag naar een passend advies voor de klant. De focus ligt op bedrijven en overheden die relevante stappen willen zetten om hun eigen CO2-uitstoot te reduceren en te compenseren. Groenbalans levert de oplossing.

Kennis en expertise op het gebied van duurzaamheid is niet noodzakelijk wel een pré.

Onze ideale kandidaat brengt daarnaast mee?

 • Een HBO-opleiding afgerond in een commerciële of bedrijfskundige richting;
 • (Minimaal) 5 jaar relevante werkervaring in een salesomgeving;
 • Vaardigheid om zelfstandig te netwerken en relaties te leggen met klanten en samenwerkingspartijen;
 • Je hebt ervaring met het voeren van (telefonische) sales gesprekken, waar jij met een pitch je gesprekspartner weet te overtuigen van jouw verhaal;
 • Je hebt een commerciële inslag en hebt plezier in het onderhouden van klantcontact en het uitbouwen van klantrelaties;
 • Je bent communicatief sterk en gebruikt deze kracht om verschillende soorten mensen en organisaties aan je te binden en een relatie mee op te bouwen gericht op het samen met het team en de klant bereiken van de doelen;
 • Je ondersteunt bij verkoop via onlinekanalen en draagt bij aan content voor de website en andere online communicatiekanalen;
 • Je hebt gevoel voor getallen (zonder dat je een wiskunde whizzkid hoeft te zijn!);
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden. 

Over Groenbalans

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of duurzaam ondernemen is een kans. Duurzaamheid, dat is vernieuwing en verandering, vooruitlopen op en in contact staan met de omgeving. Wij geloven dat duurzaamheid en winst hand in hand gaan. Anders gezegd, bewust zakendoen met maatschappelijke impact op de buitenwereld.

CO2-neutraal ondernemen is onderdeel van MVO: de CO2-footprint berekenen, energiereductiemaatregelen nemen, overstappen op duurzame energie en het compenseren van resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden.

Actief sinds 2007, met haar oorsprong in de energiewereld, is Groenbalans uitgegroeid tot een specialistisch advies- en servicebureau. Groenbalans is onderdeel van Windunie Groep en heeft veel kennis en ervaring in huis om bedrijven en overheden te adviseren over duurzaam ondernemen, duurzame energie uit bijvoorbeeld wind en zon en CO2-compensatie.

Het Groenbalansteam bestaat in totaal uit 4 medewerkers die impact willen maken op het gebied van duurzaamheid.

Wat bieden wij?

We bieden je een zeer afwisselende baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie, die een belangrijke rol speelt in de dynamische wereld van duurzame energie. Je collega’s voelen zich betrokken bij duurzaamheid en zijn thuis op het snijvlak van idealisme en zakelijkheid. Je werkt op het Windunie kantoor in Utrecht met een hecht team van 60 betrokken en gedreven professionals met een groot scala aan expertise- en ervaringsniveaus op het gebied van duurzame energie.

We bieden een marktconform salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden: zoals een 13e maand, variabele beloning, 27 vakantiedagen, laptop en telefoon. 

Daarbij bieden we jou volop kansen je professioneel te ontwikkelen Hiervoor is een opleidingsbudget beschikbaar. 

Daarnaast betekent werken bij Groenbalans ook?

 • Vertrouwen in je verantwoordelijkheidsgevoel, dat zich vertaalt naar veel vrijheid om je werk te doen zoals je dat zelf wil uitvoeren;
 • Een enthousiast team met een gemiddelde leeftijd van 39;
 • Leuke kantoorborrels en gezellige etentjes met elkaar (zodra het weer kan). 

Reageren?

Wil je meer informatie over deze functie? Neem dan contact op met Joyce Jansen via 030-75 33 100. Stuur je CV en motivatie voor 11 juni 2021 o.v.v. vacature ‘Accountmanager Groenbalans’ naar recruitment@windunie.nl

Vanwege de coronamaatregelen werken wij vanuit huis en voeren we in deze sollicitatieprocedure een eerste gesprek via Teams.

 

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Groenbalans beschermt de persoonsgegevens die aan Groenbalans worden verstrekt. Bij het verwerken van deze gegevens respecteren wij je privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens. Graag maken we je erop attent dat voor recruitment-doeleinden ook een selecte groep van medewerkers binnen Groenbalans toegang heeft tot de door jou ter beschikking gestelde sollicitatiegegevens. Deze gegevens worden gedurende de periode van de werving van de vacature en tot maximaal 6 maanden daarna, door Groenbalans in haar administratie bewaard en worden op eerste verzoek van de sollicitant verwijderd. Door te reageren op een vacature stem je automatisch in met deze gegevensverwerking.