Skip to content

Verduurzamen

Garanties van Oorsprong

Het gebruik van groene stroom is een ideale manier om de CO2-footprint te verkleinen. Bij de opwekking van duurzame energie – uit wind, water, zon of andere natuurlijke bronnen – komen namelijk geen schadelijke broeikasgassen vrij.

Veel van onze klanten gebruiken al groene stroom. Dat betekent dat zij de stroom inkopen bij een energieleverancier en de groencertificaten (Garanties van Oorsprong, GvO’s) bij Groenbalans. Al jarenlang is een Europees wettelijk systeem actief waarbij de transparantie van deze GvO’s is vastgesteld en te herleiden valt. U als klant van Groenbalans weet precies waar uw GvO’s vandaan komen.

Overstappen op groene stroom is een simpele stap die uw organisatie kan zetten als onderdeel van uw totale duurzaamheidsbeleid. Ook (potentiële) opdrachtgevers en keurmerken vragen hier steeds vaker naar. Een voorbeeld hiervan is de CO2-prestatieladder. 

Energie uit zon

Groenbalans en Windunie werken samen om daken van bedrijven, productiehallen en boerenschuren te voorzien van zonnepanelen om zo meer groene stroom te realiseren.

Wij bieden een totaalpakket dat volledig voorziet, van planvorming tot aanvraag subsidie met haalbaarheidsstudie, van inkoop tot installatie en van eventuele stroomafname tot beheer. Dus professionele en volledige ondersteuning bij de overstap naar eigen duurzame energie.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl