Skip to content

Over ons bij Groenbalans

Groenbalans is actief sinds 2007 en heeft haar oorsprong in de energiewereld. Wij hebben veel ervaring om ondernemingen en overheid te adviseren over duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzame energie uit bijvoorbeeld wind en zon en CO2-compensatie om zo uiteindelijk klimaatneutraal te ondernemen.

Groenbalans en duurzaam

Geconfronteerd met de uitdaging van klimaatverandering geloven wij in een wereld waar de overstap moet worden gemaakt van fossiele brandstoffen naar schone energiebronnen.

Groenbalans zelf probeert hier ook haar bijdrage aan te leveren door CO2-neutraal te ondernemen. Sinds de start van Groenbalans besparen wij energie, gebruiken wij groene stroom en compenseren wij de onvermijdbare CO2-uitstoot door Gold Standard-rechten uit diverse klimaatprojecten in ontwikkelingslanden. Projecten die echt een positieve impact hebben op het voorkomen of reduceren van CO2-uitstoot en op de lokale bevolking; hun gezondheid, scholing, werkgelegenheid, leefomgeving e.d.

Onze groene stroom wordt gerealiseerd door Garanties van Oorsprong van Nederlandse wind. Op ons kantoor zijn bewegingsmelders voor het licht geïnstalleerd, wordt zo weinig mogelijk of dubbelzijdig geprint en zoveel mogelijk duurzaam en biologisch ingekocht zoals koffie, papier en lunch. Medewerkers worden gestimuleerd te reizen met het openbaar vervoer of deel te nemen aan het fietsplan.

Windunie

Groenbalans maakt deel uit van Windunie Groep. Windunie is Nederlands grootste ontwikkelaar en producent van windenergie op land. De organisatie is niet de eigenaar van de windmolens, maar verenigt de eigenaren. Windunie ondersteunt ondernemers en burgerinitiatieven bij de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energie in lokaal eigendom, om zo bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie met het profijt in de eigen regio. Meer weten, lees het jaaroverzicht 2021.

Team

Peter-Bleeker

Peter Bleeker

Algemeen directeur

Verantwoordelijkvoor de operationele bedrijfsvoering. Focus op verduurzamen door energieadvies, CO2-footprint, energiereductie en CO2-compensatie met als doel klimaatneutraal ondernemen.

Maurice Even accountmanager duurzaam ondernemen Groenbalans

Maurice Even

Accountmanager Duurzaam ondernemen

Het adviseren en ondersteunen van organisaties bij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) met focus op de vier stappen; inzicht, reductie, verduurzaming en CO2-compensatie, naar klimaatneutraal ondernemen. Bereikbaar op +31 6 57477084

Sandra-van-Geel

Sandra van Geel

Communicatie

Verantwoordelijk voor de communicatie en marketing: postionering en lead generatie door cross media campagnes, webinars, events, huisstijl, socials.

Maxim Luttmer adviseur Energie en Klimaat

Maxim Luttmer

Adviseur Klimaat en Energie

Oplossingen voor het verduurzamen van de organisatie, keten of producten middels energie- en CO2-emissiereductie.

Stefan Janssen, adviseur Klimaat en Energie

Stefan Janssen

Adviseur Klimaat en Energie

Samen met organisaties werken aan de duurzame ambities op weg naar klimaatneutraal ondernemen.

Bianca Koorevaar

Bianca Koorevaar

Controller

Als controller houd ik me onder meer bezig met de verschillende maandelijkse financiële rapportages, het budget, de facturatie en diverse ad hoc vragen en analyses.

Groenbalans medewerker Luc Westendorp

Luc Westendorp

Junior Asset Manager

Als onderdeel van de afdeling Beheer ben ik als junior asset manager mede-verantwoordelijk voor de operationele projecten binnen Windunie en de GvO en CO2-administratie van Groenbalans.