Skip to content

Over ons

Groenbalans is actief sinds 2007 en heeft haar oorsprong in de energiewereld. Als onderdeel van Windunie Groep hebben we veel kennis en ervaring in huis om bedrijven en overheden te adviseren over duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), duurzame energie uit bijvoorbeeld wind en zon en CO2-compensatie.

Groenbalans en duurzaam

Geconfronteerd met de uitdaging van klimaatverandering geloven wij in een wereld waar de overstap moet worden gemaakt van fossiele brandstoffen naar schone energiebronnen.

Groenbalans zelf probeert hier ook haar bijdrage aan te leveren door CO2-neutraal te ondernemen. Sinds 2007, het jaar dat Groenbalans is opgericht, besparen wij energie, gebruiken wij groene stroom en compenseren wij de onvermijdbare CO2-uitstoot door Gold Standard-rechten uit diverse energieprojecten in ontwikkelingslanden. Projecten die echt impact hebben op het voorkomen van CO2 en op de lokale bevolking; hun gezondheid, scholing, werkgelegenheid, leefomgeving e.d.

Onze groene stroom wordt gerealiseerd door Garanties van Oorsprong van Nederlandse wind. Op ons kantoor zijn bewegingsmelders voor het licht geïnstalleerd, wordt zo weinig mogelijk of dubbelzijdig geprint en zoveel mogelijk duurzaam en biologisch ingekocht zoals koffie, papier en lunch. Medewerkers worden gestimuleerd te reizen met het openbaar vervoer of deel te nemen aan het fietsplan.

Windunie

Groenbalans maakt deel uit van Windunie Groep. Windunie is Nederlands grootste ontwikkelaar en producent van windenergie op land. De organisatie is niet de eigenaar van de windmolens, maar verenigt de eigenaren. Windunie ondersteunt ondernemers en burgerinitiatieven bij de ontwikkeling en exploitatie van duurzame energie in lokaal eigendom, om zo bij te dragen aan de transitie naar duurzame energie met het profijt in de eigen regio.

Netwerk

Duurzaam ondernemen doet u niet alleen. Groenbalans werkt samen met diverse MVO-organisaties. Wij hebben overzicht over het enorme aanbod aan duurzaamheidsinitiatieven, keurmerken en platforms en kunnen u gericht adviseren over wat wel en niet relevant is voor uw situatie.

Groenbalans is partner van of werkt samen met:

  • MVO Nederland, wegwijzer voor ondernemend Nederland op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. 
  • Stichting MVO-Register, MVO-tooling voor het MKB: maak eenvoudig een MVO-rapport in dé duurzame databank van Nederland.
  • SDG Nederland is het netwerk van iedereen die in ons land aan de doelen wil  bijdragen. De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. 
  • Green Key, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Groenbalans is preferred supplier.
  • Duurzame leverancier helpt leveranciers bij de opzet van een duurzame bedrijfsvoering en opdrachtgevers bij het vinden van duurzame leveranciers.
  • Futureproof.community, het matchmaking platform voor duurzame ondernemers.
  • Nederland circulair, het matchmaking platform voor circulaire ondernemers.
  • De Nederlandse Klimaatcoalitie, inspiratie, tools en middelen én netwerk op het gebied van klimaatneutraal ondernemerschap.
  • Band op Spanning, 60% van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Deze stichting zorgt voor een juiste bandenspanning met daardoor een lager brandstofverbruik, minder CO₂ en minder ongelukken.
  • HIER klimaatbureau, een non-profit organisatie en de drijvende kracht achter campagnes en initiatieven zoals HIER opgewekt.
Peter-Bleeker

Peter Bleeker

Algemeen directeur

Verantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering. Focus op verduurzamen door energieadvies, CO2-footprintberekening, -reductie en -compensatie.

Sandra-van-Geel

Sandra van Geel

Communicatie en marketing

Verantwoordelijk voor free publicity via social media, nieuwsbrieven, evenementen en (online) content management.

Maxim-Luttmer

Maxim Luttmer

Adviseur Klimaat en Energie

Oplossingen voor het verduurzamen van de organisatie, keten of producten middels energie- en CO2-emissiereductie.