Skip to content

Stage

Stage commercieel medewerker | new business development

Ben jij een ambitieuze en intrinsiek gemotiveerde student(e) die een duurzamere wereld belangrijk vindt en direct impact wilt maken door bedrijven te helpen? Zoek je een uitdagende meewerkstage waarin je commerciële vaardigheden kunt ontwikkelen en tegelijkertijd een positieve bijdrage kunt leveren aan het verduurzamen van Nederland. Dan is Groenbalans op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

Je maakt deel uit van ons enthousiaste en ervaren Groenbalansteam. Je krijgt de kans om hands-on ervaring op te doen en direct impact te maken doordat je rechtstreeks contact zoekt met het bedrijfsleven. Tegelijkertijd bieden we je de tools om je commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen. Je werkzaamheden omvatten onder andere: 

 • Ondersteunen van het team New business development door marktonderzoek en concurrentieanalyses
 • Helpen bij het klantcontact naar Business-to-Business (B2B) klanten
 • Ondersteunen bij het opstellen en opvolgen van offertes en contracten
 • Het verwerken van opportunity’s, contracten en andere informatie in het CRM-tool Salesforce (incl. training)
 • Het voorbereiden van presentaties voor klanten
 • Online marketing taken tbv het uitdragen van de communicatiestrategie

Uiteraard word je in het begin begeleid en staat ons team klaar om jouw vragen te beantwoorden en je op weg te helpen.

Dit ben jij?

 • Je volgt de HBO-opleiding Sales & Accountmanagent of Commerciële economie
 • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar 
 • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de ambitie om bij te dragen aan een groenere toekomst
 • Je bent ondernemend en vindt het leuk om ‘out-of-the-box’ te denken
 • Je werkt gestructureerd en planmatig
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal

Wat bieden wij

Een fijne werkomgeving waarin je jouw kennis en vaardigheden kunt toepassen en ontwikkelen tussen mensen die gepassioneerd zijn over duurzaamheid.

De mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen in duurzaamheidsadvies en commerciële activiteiten, zodat je een mooie start maakt in je carrière. 

Ook is er ruimte voor teamdagen en borrels om successen te vieren of om gewoon even te ontspannen als je wordt uitgedaagd voor een onderlinge wedstrijd tafeltennis of tafelvoetbal. De sfeer is informeel met korte communicatielijnen.  

Tijdens je stage wordt je begeleid door de manager New Business. Een maandelijkse stagevergoeding van 450 bruto per maand op basis van 36 uur en een reiskostenvergoeding maken deel uit van jouw contract.  

En we zitten met ons kantoor op 20 minuten fiets- of bus-afstand van Utrecht Centraal Station.

En wij zijn Groenbalans

Wij geloven in een transitie naar een duurzamere toekomst waarbij we samen met onze klanten de klimaatverandering tegengaan. Onze focus ligt op de vier stappen naar klimaatneutraal ondernemen: de CO2-footprint berekenen, energie- en reductiemaatregelen, het gebruik van hernieuwbare energie en het compenseren van resterende CO2-uitstoot. Met concrete oplossingen helpen wij hen de gestelde duurzaamheidsambities te verwezenlijken. 

Actief sinds 2007, met haar oorsprong in de energiewereld is Groenbalans uitgegroeid tot een onafhankelijk en specialistisch adviesbureau. Groenbalans maakt onderdeel uit van Windunie Groep.   

Enthousiast geworden? Solliciteer!

Ben jij klaar om je tanden te zetten in een uitdagende job waarin je jouw passie voor duurzaamheid kunt combineren met commerciële vaardigheden? Wil je werken in een inspirerende omgeving waar je kunt groeien en een verschil kunt maken? Aarzel dan niet en solliciteer bij Groenbalans!

Stuur je CV en motivatie in het Nederlands  o.v.v. stage New business naar Sandra van GeelWil je eerst meer informatie over deze functie? Bel ons via het nummer 030-75 33 114.