Skip to content

Waterputten voor schoon water in Rwanda

Waterputten voor schoon water in Rwanda

Dit CO2-compensatieproject gaat klimaatverandering tegen door het gebruik van schoon drinkwater te bevorderen. Door te kiezen voor CO2-compensatie draagt u actief bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Achtergrond

Gebrek aan schoon water is samen met te weinig sanitair en slechte hygiëne een van de belangrijkste oorzaken voor de armoede in Afrika. Wanneer de bevolking geen toegang heeft tot veilig drinkwater is de vicieuze cirkel van armoede en ziekte moeilijk te doorbreken. Het waterputtenproject zorgt voor schoon water en reduceert tegelijkertijd CO2-emissies.

1 ton CO2-compensatie betekent 1.405 liter schoon water.

Het project draagt zorg voor de levering van schoon en zuiver water door het slaan van nieuwe putten en oude putten te herstellen. Een doorlopend project, dat ook voorziet in  sanitaire voorzieningen en hygiënetraining, zodat de lokale bevolking verzekerd is van een constant aanbod van water.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl