Skip to content

Even voorstellen: Astrid Klooster

Duurzaam | buitenmens | enthousiast | sportief | leergierig | duidelijk zo omschrijft zij zichzelf in een aantal korte bewoordingen. Haar naam is Astrid, net gestart als junior adviseur Klimaat en energie en een welkome aanvulling op ons team.

Astrid vertelt

Mijn passie voor duurzaamheid en een toekomstbestendig bestaan lopen al jaren als een rode draad door mijn leven. Dit leidde tot de keuze voor de bachelor Global Sustainability Science, maar ook tot vele sportieve activiteiten, zoals de lange fietstocht van Cycling 4 Climate. Hier kon het sportieve buitenmens in mij haar hart op kon halen.

Door mijn interesse in de kwantificatie van ons duurzaamheidsprobleem heb ik de master Energy Science aan de Universiteit van Utrecht behaald.

Naast elektriciteit en energie technische kennis specialiseerde ik mij verder op het gebied van de Levenscyclusbeoordeling (LCA). Proberende antwoord te geven op vragen rond: “Hoe kwantificeer je de impact van een dienst, product of organisatie?”

Waar ben ik trots op

Ik heb ervaring met de impact bepalen van producten zoals kleding, of services zoals bevolkingsonderzoeken, Tijdens het eindproject van mijn master ben ik dan ook samen met het bedrijf Twig bezig geweest met het vaststellen van de eventuele impactreductie door hergebruik van kleding (oa CO2-uitstoot, energie- en watergebruik). We konden laten zien wat het gevolg in impactcreatie was wanneer de consument besloot kleding aan Twig te verkopen in plaats van weg te gooien. Na deze fijne samenwerking hadden zij een duidelijk verhaal om naar hun klanten te communiceren, en was ik vele inzichten rijker!

Waar ga ik mij mee bezighouden?

Mijn focus zal liggen op het ondersteunen en begeleiden van organisaties richting een verduurzaamde bedrijfsvoering. Dit kan zijn in de vorm van het opstellen van CO2-footprints met vooral een verdiepingsslag op de Scope 3, meedenken over reductieplannen en het zetten van reductiedoelen met science-based targets. Samen kunnen we veel, stilstand is achteruitgang, maar wie nu begint loopt morgen voorop!

Ik heb er zin, hopelijk tot snel!

Kennismakingsgesprek

Wil je graag meer weten over Astrid, stuur haar een mail dan maakt zij een afspraak.