Skip to content

CO2-neutraal verhuizen

CO2-neutraal verhuizen

Omdat Erkende Verhuizers zowel u als de volgende generaties een zorgeloze verhuizing willen bezorgen, verhuist u als particulier met Erkende Verhuizers CO2-neutraal. Dit betekent dat zij de CO2-uitstoot die tijdens uw inboedelverhuizing wordt geproduceerd, compenseren. Dit doen Erkende Verhuizers met een Cookstove-project in Rwanda. 

Onder meer met behulp van deze organisatie wordt de uitstoot van het koken op vervuilend vuur teruggedrongen en krijgt de lokale bevolking kans op een betere en schonere toekomst. Reductie en transitie zijn en worden ook in Nederland steeds belangrijker, maar dan blijft nog steeds dat beetje uitstoot over. Wat is er mooier dan 100% CO2-neutraal te ondernemen met steun aan een mooi en impactvol project in Rwanda.

CO2-neutraal verhuizen een samenwerking

Erkende Verhuizers dragen is samenwerking met Groenbalans bij aan de verspreiding en verkoop van energie-efficiënte kookpotten door te investeren in CO2-rechten. Dit CO2-compensatieproject zorgt voor economische welvaart voor de lokale bevolking en heeft een duidelijke impact op het verminderen van CO2-uitstoot. Het project is officieel gecertificeerd door Gold Standard.

Organisatie voor Erkende Verhuizers

De Organisatie voor Erkende Verhuizers is de brancheorganisatie voor de Nederlandse verhuisbranche. De organisatie bewaakt en ontwikkelt de kwaliteit van de aangesloten verhuisbedrijven (Erkende Verhuizers) door:

  • haar keurmerken, die regelmatig onafhankelijk in de bedrijven worden getoetst en gehandhaafd;
  • online klantbeoordelingen, die onafhankelijk worden uitgevoerd door Klantenvertell;
  • Algemene voorwaarden, die met de Consumentenbond zijn afgesproken;
  • onafhankelijke geschillenbehandeling, door de Geschillencommissie Verhuizen;
  • vakopleidingen, via opleider Verhuiscollege;

Met collectieve promotie brengt de organisatie de voordelen voor de klant van de keuze voor een Erkende Verhuizer in beeld.