Skip to content

Bescherming tropisch regenwoud in Brazilië

Bescherming tropisch regenwoud in Brazilië

Dit CO2-compensatieproject gaat klimaatverandering tegen door ontbossing te verminderen en biodiversiteit in het Braziliaanse regenwoud te bevorderen. Door te kiezen voor CO2-compensatie draagt u actief bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Achtergrond

Sinds 2009 beschermt het Envira Amazonia project in Brazilië bijna 40.000 hectare tropisch regenwoud tegen ontbossing, omzetting in grasland voor vleesvee en in sojavelden.

Het hart van het beschermde gebied is de Jurupari rivier, onderdeel van het Amazone stroomgebied in Brazilië. De 40.000 hectare regenwoud, dat oorspronkelijk bestemd was voor ontginning, vangt circa 1.000.000 ton CO2 per jaar op. Bij dit project is de lokale gemeenschap nauw betrokken bij het onderhoud en herstel van het regenwoud door bijvoorbeeld trainingen over duurzame bosbeheer en natuurbescherming.

Samenwerkingsverbanden bevorderen het duurzaam gebruik van producten uit het regenwoud zoals verkoop van de Acai-bes en ander medicinale planten. Verder zijn tandarts- en doktersklinieken opgezet, is de infrastructuur verbeterd en wordt het kwetsbare ecosysteem beschermd.

The Envira Amazonia project honours the life of Chico Mendes, a Brazilian rubber tapper from the State of Acre who sustainably harvested sap to make rubber and passionately defended the rainforests from those looking to profit from land clearing.

Sustainable Development Goals

In 2015 is er door de Verenigde Naties een mondiale agenda aangenomen die een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. Er zijn zeventien Sustainable Development Goals opgesteld om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Met het reduceren en compenseren van CO2 uitstoot levert een organisatie een bijdrage aan de doelen 3, 4, 8, 13, en 15.

Samenwerking

Groenbalans draagt bij aan de bescherming van deze hectares regenwoud door samen met haar klanten te investeren in CO2-rechten. Dit CO2-compensatieproject zorgt voor economische welvaart voor de lokale bevolking en heeft een duidelijke impact op het klimaat. Het project is officieel gecertificeerd door Verra REDD+.

Interesse?
Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan naar 030 75 33 114, vul het contactformulier in of mail naar info@groenbalans.nl